Vandaag de dag 26.04.2018

Vandaag een vanillecake gebakken, met de verse eitjes van mijn kippen. Het ganse huis ruikt ernaar! Vanille is één van mijn lievelingssmaken , samen met anijs. Vandaar  dat de elixir d’Anvers ook mijn lievelingslikeur is.
Vanille, anijs en tomaat, ik kan er soms zo na snakken dat het lijkt of ik er door gedrogeerd werd. Het zijn ook oeroude smaken en alle drie plantaardig, en dus ook gezond, zelfs medicinaal.

Vanilla flowers plantation on Reunion Island. Agriculture in tropical climate.

Vanille hebben we te danken aan de vanilleorchidee. Anijs zijn de zaadjes van de schermvormige bloem van de anijsplant. Tomaten kennen we allemaal, en hebben we tegenwoordig in alle kleuren, smaken en maten, maar ik prefereer toch de volle smaak van de echte, klassieke rode tomaat.
Smaken blijven je bij denk ik, en dateren al van in je kindertijd. Al kan ik ook toegeven dat wat ik vroeger niet lustte, ik nu heerlijk vind, zoals witloof bijvoorbeeld, en spinazie.
Toch heb ik ook nog altijd mijn lievelingsgerechten, de klassiekers, zoals balletjes in tomatensaus, rode kool, bloemkool, vol-au-vent, stoofvlees… De tradionele Vlaamse keuken, zuiver, en zonder franjes.
Ik ga graag eens op restaurant, en dan kies ik bij voorkeur iets wat ik niet ken, maar het liefst eet ik toch nog thuis, en wat de pot schaft.
“Goed eten, dat is er, maar goed werk dat niet.”, zei een neef van mij altijd. En eigenlijk is dat zo, of je zou je werk even graag moeten doen als alles met smaak opeten wat op je bord komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *