Vandaag de dag 26.03.2018

Verleden week kregen we hier in de Vosdelle dit foldertje in de brievenbus.De NMBS, het gemeentebestuur, de pers, en zelfs onze premier Charles Michel, gaan hier dus op 28 maart een feestje bouwen, en dit staat er op het programma:

10.00 uur: onthaal pers.
10.30 uur: onthaal VIP’S met koffie (tent – privéterrein Charles Coppensstraat).
11.00 uur: verplaatsing VIP’s richting symbolische locatie (station Hoeilaart – in het verlengde van perron 1).
11.45 uur: terugkeer VIP’s en pers onthaaltent.
12.00 uur – 13.30 uur: walking lunch.

Wij, buurtbewoners zijn niet uitgenodigd. Wij werden tijdens de werken genegeerd, en nu dus ook.
Mijn man is in februari 2011 overleden, en in april 2011 zijn de werken hier begonnen tot en met 2015, dag en nacht, en wij werden gevangenen in onze eigen straat en huis.
Een mens zou van minder door de knieën gaan, en de handdoek in de ring gooien. Ik heb het gelukkig en met de nodige pillen overleefd, maar het is nu wel genoeg geweest!
En nu geven en krijgen die heren dus een feestje, door ons betaald! En fier dat ze zijn! Ik hoop dat het woensdag stront regent, of toch tenminste modder!
Dit spel hier, dit hele luxe project, het zogenaamde GEN moest klaar zijn in 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu wordt echter voorspeld dat de eerste treinen pas in 2025 pas op die twee nieuwe sporen zullen kunnen rijden.
De bedoeling van de extra sporen is of was om de files rond Brussel op te lossen, door te zorgen voor een vlotter openbaar vervoer. Ik heb hier niet eens een bus! En als de mensen de trein zullen willen nemen, zullen ze ook eerst met hun auto tot hier moeten geraken.
Dus als alles pas klaar is in 2025, zullen er al lang geen files meer zijn, maar zal iedereen thuis zitten, omdat men met de auto toch nergens meer geraakt. http://www.standaard.be/cnt/dmf20171230_03274274
Maar dat is politiek: postjes scheppen, die bemannen met partijgenoten, al dan niet bekwaam, en die maken dan plannetjes waar niemand iets aan heeft en die enkel geld kosten, geld van de belastingbetaler, ons dus, die hier ondertussen ook nog eens met de miserie zitten, ’s nachts niet kunnen slapen, en ’s morgens met schrik opstaan en angstig de voordeur open trekken. En dan heb ik het nog niet over schade die aangericht werd aan de huizen en tuinen…

Ondertussen zijn de bermen en de geluidsmuren, de zogenaamde bloembakken, niet afgewerkt. Zowel muren als taluds zouden ongevormd worden tot een natuurlijke bloemenpracht, maar waarin tot nog toe enkel netels en distels welig woekeren, en waar regelmatig met gif gespoten wordt om de sporen onkruidvrij te houden. Je weet wel, voor het milieu…
En dan nog zoiets hartverwarmend, de reacties van wie hier niet woont, de reacties van het algemeen belang dus, waarvoor een beter openbaar vervoer tenslotte dient. Het enige wat onze medeburgers, in wiens achter- of voortuin men (nog) niet geweest is, als vorm van solidariteit kunnen zeggen is: “Dan moet je maar verhuizen, je wist toch dat je aan de spoorweg ging wonen, als je bouwde.”
http://www.timvandenput.be/
Een volk heeft inderdaad de politici die het verdient, dus daar moeten we ons alvast geen zorgen over maken.

http://bellot.belgium.be/nl/home
En onze politici hier in Hoeilaart, die hebben totaal niets in de pap te brokken, ook al zit onze burgemeester dan in het parlement, en ze hebben blijkbaar ook geen enkel gevoel van solidariteit, want anders zouden ze de buurtbewoners wel betrokken hebben bij dit evenement, en dat zou pas geloofwaardig en geruststellend geweest zijn. Ze kunnen uit protest nog altijd wegblijven, maar dat is enkel hardop dromen, vrees ik…

Eén gedachte over “Vandaag de dag 26.03.2018

  1. Een feestje voor VIP’s?En dat terwijl de werken moeten beginnen ?Begrijpe wie kan!!
    ‘k Heb met je te doen,Micheline…
    Maar wat kunnen we,behalve verontwaardigd zijn en tandenknarsen?Zucht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *