Vandaag de dag 24.05.2018

Sorry, Johan Tijskens, maar net zoals jij deze tekst met mij wou delen, wil ik hem delen met de rest van de wereld. Ik hoop dat je het niet erg vind, maar hij is zo hoopgevend en troostend dat ik hem niemand wil onthouden.

“I don’t know what to tell you. A statement is easy, and here it is: Be yourself. Try to matter. Be a good friend. Love freely, even if you are likely–almost guaranteed–to be hurt, betrayed. Do what you were created to do. You’ll know what this is, because it is what you keep creeping up to, peering at, dreaming of. Do it. If you don’t, you’ll be punching clocks and eating time doing precisely what you shouldn’t, and you’ll become mean and you’ll seek to punish any and all who appear the slightest bit happy, the slightest bit comfortable in their own skin, the slightest bit smart. Cruelty is a drug, as well, and it’s all around us. Don’t imbibe.
“Try to matter. Try to care. And never be afraid to admit that you just don’t know, you just don’t fucking know how you’re going to make it. That’s when the help–the human and the divine help–shows up.” –Tennessee Williams/Interview with James Grissom/1982

Af en toe wil ik Zuckerberg, je weet wel, die van Facebook, eens flink knuffelen, omdat hij mij al zoveel plezier geschonken heeft en wat ik mijn sociaal leven noem, mogelijk gemaakt heeft.
Nergens heb ik de voorbije jaren, zo’n plezante, eerlijke, leerrijke, open en diepe gesprekken kunnen voeren dan op dat verdomde en verguisde Facebook.
Ik zie mij hier in Hoeilaart nog niet zo vlug buiten komen, op een terras gaan zitten, en om dan dergelijke teksten te horen te krijgen!
Ik heb een honderdtal vrienden, en bewust wil ik er niet meer, omdat ik nu al veel tijd doorbreng op internet om die wat aandacht te bieden. De meeste heb ik nooit persoonlijk ontmoet, maar blijkbaar ben ik een kind van mijn tijd en ligt dit soort ontmoetingen mij toevallig heel erg. Waarschijnlijk ook omdat ik liever schrijf dan babbel.
Bovendien als het saai en oninteressant wordt kan je “opstappen” zonder een uitleg te hoeven geven die toch niet zou begrepen worden, en waarmee  je enkel je kostbare tijd te verliest.
“Suikerberg” noem ik Zuckerberg schertsend, en hij ligt tegenwoordig fel onder vuur, maar voor mij is de man een aanwinst en zijn geld meer dan waard. Hij zal wel geen heilige zijn en elke medaile zal ook hier wel twee kanten hebben, maar dat is nu eenmaal zo met elke medaille. Aan ons om er het beste van te maken!https://nl.wikipedia.org/wiki/Mark_Zuckerberg
Bedankt Johan, voor je vriendschap, en mooie bijdragen tot dit blog!

 

 

2 gedachten over “Vandaag de dag 24.05.2018

 1. Kreeg dat uittreksel uit het interview van Tennesse Williams eerder toevallig onder ogen en heb het toch een paar keer moeten herlezen alvorens de waarde echt tot me doordrong. Ik heb het stukje jou eerst privé doorgestuurd in de hoop dat jij me kon bevestigen hoe mooi en troostend het wel was in zijn essentie.
  Als ik het openbaar op FB had geplaatst, ben ik ervan overtuigd dat er weinig of geen reactie op zou zijn gekomen. Van jou wist ik dat er sowieso op gereageerd zou worden, omdat ik weet hoe taal jou boeit en hoe je weet door te dringen tot de kern van een tekst.
  Dat de de inhoud ervan jou even hard raakt, doet me plezier.
  Ik zal dan ook niet nalaten om je te blijven bestoken met video’s, teksten of pozëzie, omdat ik weet dat het gelezen en …gewaardeerd wordt,
  Inderdaad, het gecontesteerde FB is het ideale medium om dit soort gevoelens, gedachten en beschouwingen te delen. Andere manieren zijn er nauwelijks, zeker als je beiden geen babbelaars bent.
  Bovendien…it keeps the spirit alive !
  Merci, Micheline!

  • Doe maar, Johan, voor mij zijn het precieuze geschenkjes waar ik zeker van zal blijven genieten. Vitamientjes voor hart en ziel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *