Vandaag de dag 22.03.2018

Mensen vragen zich wel eens af, of ik niet bipolair ben, en nu dus in een manische periode zit, want blijkbaar is vrolijk of gelukkig zijn, nu ook al een ziekte.
Wees gerust, ik ben in perfect geestelijk evenwicht, nu mijn lichaamsgewicht nog, maar dat is een ander paar mouwen.
Mensen hebben soms rare ideeën over jou, maar gelukkig zijn er ook de anderen, zij die blij zijn met jou, zoals je bent. En dat is dan wederzijds. Want ondanks het feit dat ze haast nooit wezenlijk aanwezig zijn, zijn er een paar mensen die ik heel graag zie.
Natuurlijk David en Audrey, maar ook nog mensen die mij ooit hun meest kwetsbare kant durfden tonen, en waarvan ik weet dat ze eerlijk en oprecht zijn, met de juiste bedoelingen en met de schoonste menselijke eigenschappen. Warme mensen, gevoelige mensen en tedere mensen. Bezorgd ook, altijd bezorgd om de anderen. Mensen met  goede humor, mensen die graag lachen.
Het zijn er een handvol, mannen en vrouwen, jong en oud. Ik noem ze geen vrienden, want het woord vriendschap schiet hierbij tekort en is te banaal. Het zijn mensen waarmee je een dag, een jaar, een half uur… van je leven doorbrengt, en de juiste mensen op het juiste moment, met de juiste woorden, de juiste gebaren, die je net dan nodig had, waaraan je net dan plezier kon beleven.
Waarschijnlijk trek je door je eigen gedrag zulke mensen aan, dus je krijgt wat je geeft, en je hebt het voor een groot deel aan jezelf te danken dat je dergelijke ontmoetingen heb.
Misschien krijgt een mens wel de vrienden die hij of zij verdient. In elk geval, indien jij oké bent, zal wie je aantrekt ook wel oké zijn., of je moest je al heel sterk vergissen, of bewust kiezen voor mensen waarvan je weet dat die niet deugen voor jou. En dat kan natuurlijk ook. Maar besef dan goed, dat het niet aan hen ligt, maar aan jezelf.
Ben ik weer aan het preken, in plaats van aan het spreken? Ja, ik weet het, ik ben een verschrikkelijke wijsneus. In onze familie, langs de kant van mijn moeder, hadden ze daar een bijnaam voor, maar die vertel ik nu wel lekker niet!

2 gedachten over “Vandaag de dag 22.03.2018

  1. Weer zó: “to the point”
    Heerlijk om te lezen!
    Voelt alsof ik in het hart van een unieke roos mag kijken…

    En inderdaad:”Je krijgt wat je geeft” maar …niet altijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *