Vandaag de dag 21.05.2018

Ik wacht al drie weken op de tuinman, en vandaag belde ik met zijn antwoordapparaat waarin hij op ingesproken heeft dat hij tot half augustus met verlof is. Hopelijk is dat een grap, want de struiken hangen ondertussen tot in mijn dakgoot.
Ik heb er een hekel aan, als ik de dingen zelf niet kan oplossen, en als degene waar je op rekent je ook nog eens op flessen trekken, is mijn humeur helemaal naar de vaantjes. We zullen maar hopen, dat dit is een misverstand is, want anders zal ik David moeten aan het werk zetten, om dit voorlopig op e lossen.
Zojuist heb ik dan wel weer een reuze aangename verrassing mogen beleven, want mijn buurvrouw heeft mij twee leuke zomerkleedjes gebracht die ze speciaal voor mij op maat gemaakt heeft. En ze passen perfect, dus hiermee ga ik hoge ogen kunnen gooien, als ik in juni voor een paar dagen, samen met Audrey en David, naar de kust in Middelkerke ga.
Monique heeft trouwens ook zelf de stofjes gekozen, en blijkbaar weet ze precies wat bij mij past! Ze mag dat nog doen, heb ik haar gezegd!!!
In de tuin heb ik vandaag het laatste witloof uitgedaan, want ik heb de koude bak nodig voor wat kerstomaatjes. Vermits David in zijn serre verschillende soorten dikke tomaten gezet heeft, waarbij deze heerlijke oude soort, de Vilvoordse, hou ik het dit jaar bij de kleintjes.
Deze week zal er dus volop geplant en gezaaid worden, vooral nog boontjes, sla, en tomaatjes, en de wortelen moeten ook herzaaid worden, want er is maar een deel van uitgekomen. Niet genoeg gegoten waarschijnlijk.
Wat het wel goed lijkt te doen, zijn “de bezen”, en zeker de aardbeien en bramen, in tegenstelling tot verleden jaar. Wat de nieuwe struiken zeembessen en frambozen gaan geven dat is nog eventjes afwachten, ze staan er ook maar pas van in de herfst.
Geduld is een schoon deugd in de tuin, dat weten deze huizendragers ook, en al zeker als je op de tuinman moet wachten…

2 gedachten over “Vandaag de dag 21.05.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *