Vandaag de dag 19.04.2018

Er wordt in dit land momenteel volop campagne gevoerd voor de verkiezingen in oktober, en daar hoort natuurlijk de ene politieke blunder na de andere bij.
Ik stem liberaal, het is niet ideaal ik weet het, maar het is voor mij de enige mogelijkheid om enigszins mijn vrijheid te beschermen, en nog af en toe te mogen zeggen wat ik denk en voel. Dat is voor mij altijd het voornaamste geweest. Ze mogen in mijn portemonnee zitten, maar uit mijn hoofd en hart blijven ze uit.
Tot 14 oktober waarschijnlijk nog dolle pret voor humoristen en daarna waarschijnlijk ook nog! Verkiezingen, het is theater, met goede en slechte acteurs, en voor veel amateurisme.
Ik heb ook eens een jaar bij de VLD in de partij gezeten en op een lijst gestaan. Ze hebben mij toen waarschijnlijk gevraagd voor mijn stoute bek, en dat heeft zo’n, zeventig stemmen opgebracht, maar daar is het experiment dan ook gestopt, want ik ben misschien een veelzijdig persoon, maar dat ging mijn niet echt goed af.
Mensen vragen soms aan mij, “wat doe jij allemaal?!”, en inderdaad ik hou van veel dingen, vooral op creatief gebied, en als ik aan iets nieuws begint, lukt het mij ook wel binnen de kortste keren, maar het moet wel afwisselend blijven. Het leven is veel te kort en maar eenmalig, om jezelf te beperken in wat je graag doet.
Gisteren zei een vriend tegen mij “maak het mooi, Micheline”. En inderdaad dat is wat we moeten doen, het lelijke mooi maken, en dat kan je met de dingen die je hart en ziel vervullen.
Dank zij onze creativiteit en ingesteldheid heb je soms inderdaad de macht om lelijke  dingen mooi te maken. En we kunnen veel meer dan we denken! Dus beperk jezelf niet door keuzes te maken als dat niet nodig is.
Bedankt, Herman, het is een hele mooie slogan voor de verkiezingscampagne van het leven!

2 gedachten over “Vandaag de dag 19.04.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *