Vandaag de dag 17.03.2018

Mensen doen tegenwoordig precies of hun lot uitsluitend in handen van de politici ligt, en dat is immers niet zo.
Er zijn scharen genoeg om die touwtjes door te knippen, en ik heb er een schuif vol van. Het volstaat gewoon om je niet te laten doen, te gaan dwarsliggen, of als dat niet helpt van zo hard mogelijk te schreeuwen, en desnoods op te vallen.
En schrijven helpt ook, elke dag een brief of mail als het moet. Op den duur durven ze ’s morgens hun brievenbus of mailbox niet meer openen!
Af en toe moet je veel geduld en de nodige volharding hebben, maar ik kan je verzekeren, het zijn ook maar mensen, en die willen liefst van al met rust gelaten worden en hun goesting kunnen doen. Met hun verkiezingscampagne bezig zijn, bijvoorbeeld.
En zo krijg jij je zin, of beter gezegd, krijg jij waar je recht op hebt, en ligt je lot terug volledig waar het hoort: in je eigen handen!
Ook bij politici geldt dat je behandeld wordt zoals je vraagt om behandeld te worden. Kijk ook nooit op naar niemand die iets bereikt heeft dank zij vele andere mensen om hem of haar heen, wat meestal toch zo is in de politiek. Enkel zij die een groot netwerk aan relatie hebben zullen min of meer kunnen mee snoepen van de macht.
En weet je nog, of ken je het gezegde nog: de beste stuurlui staan aan wal? Wij dus, de bevolking die met haar beiden voeten in de dagelijkse werkelijkheid staat!
Dus geen gezever, en geen machteloosheid omdat een bende wereldvreemde rakkers, met hier en daar gelukkig een verlicht brein tussen, de wereld averechts doen draaien. Want jou leven, jouw lot, heb jij voor een veel groter deel in handen, dan men je wilt doen geloven, en niet alleen in dat stemhokje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *