Vandaag de dag 17.03.2018 (2)

“Mie Bloem”, zei mijn moeder tegen mij. Inderdaad, ik heb er mij zelfs bijna laten dood voor rijden, voor een boeketje wilde bloemen, en dat een paar maanden voor ik ging trouwen.
Ik zag er mooi uit, door met mijn gezicht op een rooster terecht te komen, na met mijn fiets over een auto te zijn gevlogen. Gelukkig op maar een paar meter van huis, en toen mijn moeder de slag hoorde zei ze direct: “Dat is ons Micheline!”.
Ik kon niet naar huis komen van een wandeling, of ik had bloemen mee. Een paar keer zo in het water terecht gekomen, en ook wel eens een paar buitelingen met de fiets gemaakt. En goei kleren of schoenen moesten ze mij ook niet geven, want dan kon ik, ondanks het mooie tuiltje, ook nog eens een pak slaag krijgen als ik thuiskwam.
Vandaag ben ik met David naar de Aveve (den boerenbond) in Tervuren geweest. Ik dacht eerst naar De Nieuwe Serre in Huldenberg te gaan voor lentebloeiers, zoals viooltjes en sleutelbloemen, maar het heeft nog gevroren vandaag, dus maar vlug enkel naar de Aldi, en vlak ernaast is dan de Aveve.
Maar ik heb het mij toch niet kunnen laten om even binnen te springen, en een paar potten voor binnen te kopen. Het huis is meteen aangekleed en gezelliger!
Onderweg hebben mijn zoon en ik ook eens goed kunnen lachen, vooral hij met zijn moeder, die op van alles en nog wat iets heeft aan te merken.
Zoals die verschrikkelijk lelijke evenementen borden overal te velde. Bezoedeling noem ik dat, en sluikstort! Spuuglelijk, en ze doen afbreuk aan o.a. de schoonheid van een open veld of een mooie berm. Dit keer was het Radio Lipstick die de Druivenstreek ingenomen had met zijn reclame. Wanneer gaat men dat nu eindelijk eens verbieden, er zijn veel betere, moderne manieren om publiciteit te maken, zonder dat men de natuur moet verminken!
Gezellig hoor, met mij op stap gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *