Vandaag de dag 14.05.2018

Gisteren naar de dokter gemoeten, want ik zit met een infectie in de middenvinger van mijn rechterhand, in mijn fuck off vinger dus. Ik heb een tetanusspuit gekregen en moet gedurende vier dagen antibiotica slikken, want anders zit de infectie morgen in mijn hand, en nog een dag later in mijn arm, en ga zo maar door. Of hoe een klein sneetje in je vinger voor heel veel miserie kan zorgen als je dat niet op tijd verzorgt.

Bangelijk eigenlijk, hoe vlug het tij van een gezond naar een ziek persoon zou kunnen keren. In de toekomst zal ik toch maar handschoenen dragen als ik in de tuin werk, want hoe ouder men wordt hoe vlug je een infectie kan oplopen.
Gelukkig is het meeste werk gedaan, en de groenten die moeten geplant worden komen pas volgende week. Vandaag of morgen komt de tuinman om de gracht te doen, en af en toe regent het, zodat ik ook niet moet gieten.
Het wordt dus een kalm weekje, met veel Facebook en veel tv- kijken. Ik word daar wel een beetje depressief van, van minder mijn goesting te kunnen doen, en van veel binnen zitten.
Ik word er immers niet graag aan herinnerd dat je het leven nooit helemaal in de hand hebt, en uiteindelijk voor een groot deel afhankelijk bent van geluk hebben en toeval. Maar ik ga afleiding zoeken en die nare gedachten geen kans geven van uit te groeien, tot iets dramatisch.
Op hoop van zege, en misschien morgen al beter…

3 gedachten over “Vandaag de dag 14.05.2018

 1. Veel beterschap, de vuile antibiotica zal zijn werk wel doen. Soms hebben we dat echt nodig.
  Ik draag sinds een paar jaar ook tuinhandschoenen, er zitten hier beestjes die serieus bijten ook 😉
  Zaterdag de ganse dag in de tuin gewerkt, gesnoeid en verplant enz, de tuin is klaar voor de Braziliaanse winter nu. Dan groeien de meeste groenten hier het best. Het fruit doet het beter in de zomer. Ik heb voorlopig lemoenen, zoetzak, papaia en passievrucht staan.
  Ik heb er wel een serieuze contact-allergie aan over gehouden, jeuk, jeuk, jeuk en proberen niet te krabben. Denk dat ik al weet van welke boom dat komt. Dus in het vervolg boven op de handschoenen ook een shirt met lange mouwen aan, als ik het daartegen weer niet vergeten ben 😉 😉
  groetjes,
  Greet

   • Een zeer lekkere zoet vrucht die alleen in de tropen groeit. Je zal ze in België niet snel vinden omdat ze nogal moeilijk zijn om te vervoeren, en als je ze vindt zullen ze te snel en heel onrijp van de boom gehaald zijn zodat ze heel anders smaken en anders van textuur zijn. Zo las ik op wikipedia dat ze papperig zijn, wel dat zijn ze niet 😉
    Net zoals een mango hier heerlijk smaakt en in België meestal een terpentijnachtige nasmaak hebben, hier ook weer omdat ze veel te onrijp geplukt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *