Vandaag de dag 13.05.2018

Gisteren maakte ik mijn beroemde en beruchte vol-au-vent. Mijn schoondochter is er dol op, en vermits haar mama een accidentje gehad heeft en tijdelijk wat minder handig is daardoor, vierden we hier allemaal samen Moederdag.
Isabelle en Eric zorgden voor de bubbels en David heeft het dessert verzorgd. Het was lekker en het is gezellig geworden!
Dit is mijn recept ongeveer: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/19387/vol-au-vent-2
Toen wij vroeger als kind af en toe gingen eten bij de zusters van mijn vader, kregen wij altijd hetzelfde voorgeschoteld, dus je wist altijd op voorhand of het al dan lekker ging zijn. Bij tante Maria kregen we vogelnestjes en bij tante Julia ossentong. Ik vond beiden lekker.
Ik ben ook zo’n beetje een klassieke kok, en vermits ik dol ben op gerechten met aardappelen, blijft het doorgaans de Vlaamse keuken.
Vandaag is het dan Moederdag, en ik heb van David het ideale geschenk gekregen, vermits ik het bovendien zelf heb mogen kiezen. Het is een keramisch mini-eilandje dat je kan opfleuren met bloemetjes uit de tuin. Ik heb het gekozen in Nismes en gisteren gekregen.
Alle belangrijke natuurelementen zijn er ook in aanwezig, aarde, water, vuur, bloemen, stenen… nu nog enkel een visje en dan horen de dieren er ook bij, maar met vier katten in huis denk ik dat dat een beetje riskant is.
De rest van de dag zal een rustige dag worden, niet veel koken, enkel een vlugge spaghetti, en een paar steengoede films die hier al een paar weken op de wachtlijst staan. Moeder zijn, is dus ook jezelf verwennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *