Vandaag de dag

Waarom zegt men altijd “de goeie ouwe tijd”? Dat moet toch zijn “de goeie jonge tijd”! Al was die jonge tijd niet altijd en voor iedereen leuk, denk maar in tijden van oorlog, of denk maar aan een jeugd die niet zonder problemen verlopen is, want niet iedereen heeft het geluk om in de beste omstandigheden op te groeien.
Maar ook een problematische jeugd heeft ondanks alles zijn mooie momenten, denk ik. Voor mij zeker de tijd bij mijn grootmoeder, mijn schooltijd en de zorgeloze momenten gedurende 43 jaar huwelijk. Wonderlijk genoeg, ook nu de dag van vandaag, al ontbreekt er af en toe iets of iemand.
Ondanks al die nostalgie naar vroeger, leeft een mens toch maar best in het hier en nu en ga je bij voorkeur toch maar liefst mee met je tijd, en dat op elke leeftijd. Het is meegaan, of achterblijven! Ik ben gelukkig mee, denk ik, en soms heb ik de indruk dat ik zelfs een stukje voorop loop.

Doe wat je wilt zal de gehele wet zijn;
Liefde is de wet, liefde geleid door de wil, en;
Iedere man en vrouw is een ster.
Aleister Crowley

Voor mijn leeftijd, of misschien juist door mijn leeftijd en alles wat ik in mijn zogenaamde goeie ouwe tijd meegemaakt heb, heb ik weinig taboes en sta ik volledig open voor alles wat op mij afkomt. Ik ontdek en leer nog elke dag, en kan ook nog kinderlijk blij en verwonderd zijn.
Het leven is en blijft spannend en ik hou ervan! Zeker nu en in deze tijd dat er zoveel mogelijk is, en dat men zoveel vrijer denkt dan vroeger. Er is ook niemand meer die mij kan verplichten van water in de wijn te doen of rekening te houden met verwrongen situaties. De wijn is puur, en gedronken met mate smaakt hij heerlijk en gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *