Vandaag de dag

Ik hou van cultuur met een kleine “c”, die van het leven met een grote “L”, en daarom heb ik “the sun and her flowers”, de tweede dichtbundel van Rupi Kaur besteld. De po√ęzie is nog niet vertaald in het Nederlands, maar haar schrijfsels zijn zo zonneklaar, dat ze voor mij ook in het Engels te begrijpen zijn. Ik wacht vol spanning op de postbode!
Ik heb ook iets heel gevaarlijks gedaan, vandaag. Ik heb mijn hart blootgelegd en dat is voor veel mensen shockerender dan het lichaam ontbloten. Maar ik heb het erop gewaagd, omdat ik hou van uitdagingen en risico’s nemen, waar anderen alleen maar beter van kunnen worden, als ze dat willen.
En als ik val, en mij pijn doe, zal het mijn pijn zijn en toch de moeite waard zijn geweest, omdat ik mij niet hebben laten leiden door vooroordelen en taboes, of door wat anderen denken en mij zouden kunnen aandoen. Dat is vrijheid, en dat is trouw aan jezelf blijven. En het zal pijn doen, vreselijk pijn doen, dat weet ik nu al…
Ik heb in mijn leven genoeg angst gekend, en mezelf genoeg geweld aangedaan. Ik word deze week negenzestig en het is dus hoog tijd dat ik wat vrijer en gewaagder ga leven.
Daarom ook dat ik mijn Facebook pagina openbaar hou, ondanks de vele wat ongewone tijdlijnen en commentaren. Ik ga mezelf niet censureren, dat zullen anderen wel doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *