Vandaag de dag 12.03.2018 (2)(voor CV.)

Mijn stelling: je belangrijkste troef om iets voor mekaar te krijgen, is zelfzekerheid.
Maar blijkbaar heeft voor veel mensen het woord zelfzekerheid nog altijd een negatieve bijklank, zoals, een dikke nek, een stoefer, een bluffer…Dat is echter geen zelfzekerheid, dat is iemand die net niet zelfzeker is!
Zelfzekerheid of zelfvertrouwen, kan alleen maar positief zijn, maar het is het eerste dat men ons als kind probeert af te nemen. We moeten vooral bescheiden blijven en liefst ons zo klein mogelijk maken.
Lees maar eens een goed boek hierover, niet van de een of andere goeroe, maar bijvoorbeeld het boek “Beter zorgen voor jezelf”, geschreven door Marc Buelens en Ann Vermeiren. Je gaat nogal je ogen open trekken!
Opeens wordt er je duidelijk dat men ons maar al te vaak verkeerd opgevoed heeft, en men ons vooral gemanipuleerd heeft opdat we braaf in het rijtje zouden lopen, en mee blaten met de kudde.
Het boek biedt een heldere, toegankelijke uiteenzetting van de vier gouden stelregels om beter voor jezelf te zorgen: ken jezelf, waardeer jezelf, kies en bemin je keuze, verander je kijk op de wereld en verwen jezelf.
Dit boek was voor mij een grote hulp en leidraad om eindelijk mijn vergeten waarheid terug te vinden, en om dat kind dat ze hadden klein gekregen en gehouden, te heropvoeden.
Ik kan het iedereen die met zichzelf en de wereld worstelt heel warm aanbevelen. En als je het dan gelezen hebt, dan begint het pas en is er vooral veel werk aan de winkel, of moet ik zeggen, vooral veel werk aan jezelf, wil je terug tot jezelf komen en daarin kunnen groeien, want het is een proces dat nooit stopt.
Zelfzorg is eigenlijk een klavertjevier, mede door de vier bovenvermelde stelregels, en omdat je er zonder enige twijfel een gelukkiger en sterker mens door wordt.
Je wordt er zelfs uiterlijk mooier van, wat ook niet te versmaden valt, in een wereld vol lelijke mensen. Zelfzekerheid, je straalt het uit op den duur!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *