Vandaag de dag

Door mijn oude gedichten openbaar te maken, kan ik een beetje wraak nemen op de hele wereld waarin kinderen niet geloofd worden. En zeker al niet als je een tiener bent, want dan ben je aan het rebelleren, en dat is normaal!
“Wat durft die nu allemaal zeggen over haar ouders? Een schande!” Inderdaad, de schande is het kind dat aanklaagt en begrip zoekt en een oplossing vraagt.
Natuurlijk was ik aan het rebelleren, en nog zo geen beetje. En toen, als tiener kon ik het nog, later niet meer, toen de manipulatie en afhankelijkheid zo erg gemaakt werd, dat ik voor het welzijn van mijn gezin, maar alles nam, wat een normaal mens nooit zou aanvaarden.
Hun plan dat al van in mijn jeugd in elkaar gestoken werd,  was gelukt, ze hadden dat weerbarstige kind dat altijd riep “ik word nooit zoals jullie” klein gekregen.
De bundel gedichten die ik ” De verwerking” zal noemen, is voor al die weerbarstige kinderen die nooit gehoord werden en zullen worden, zolang volwassenen niet wat meer naar hen luisteren, hen geloven en vertrouwen.
Vergeet toch ook niet dat deze kinderen de eventuele ouders van morgen zijn, die ervoor moeten zorgen dat hun kinderen in een rechtvaardige wereld kunnen leven. Het moeten dus goede, sterke en evenwichtige volwassenen kunnen worden.

2 gedachten over “Vandaag de dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *