Vandaag de dag 11.07.2018

Hoe meer mensen zich met een situatie gaan bemoeien, hoe ingewikkelder die wordt, vooral als ze er ook nog maar de helft van weten en begrijpen!
Dus vertel je zorgen en problemen niet aan personen die niet de nodige bagage en openheid van geest hebben om de dingen des levens te begrijpen.
Gebeurtenissen in een mensenleven begrijpen is het voorrecht van mensen met veel levenservaring en wijsheid. Van mensen dus die al veel tegengekomen zijn en dat ook nog eens allemaal verwerkt hebben gekregen.
Want zij die hun eigen problemen niet verwerkt hebben, kunnen zeker anderen niet helpen, en als ze dat wel proberen is dat uit pure hoogmoed en veelal vanuit een betuttelende en neerbuigende houding.
Hou je vooral klein als je naar andermans zorgen luistert, en denk niet dat je dat allemaal wel eens zal gaan oplossen, en dat jij het beter weet dan de persoon zelf, hoe dat moet gebeuren.
Bovendien het enige wat de meeste mensen willen die hun hart uitstorten, is een luisterend oor, veel minder dan je raad, hoe goed bedoelt ook.
Denken dat je bezorgd moet zijn om anderen, zonder dat die dat bovendien vragen, is een pretentieuze houding, waarmee je anderen het gevoel geeft dat ze minderwaardig zijn.
Wees een goede vriend voor hen die je nauw aan het hart liggen, en dat kan je alleen door iemand gelijkwaardig te behandelen. En het is nog altijd een gouden regel die op iedereen van toepassing is: behandel anderen zoals je wilt dat je zelf behandeld wordt.
En dat hoeft toch geen verdere toelichting, nietwaar?! We weten toch allemaal hoe we het liefst behandeld willen worden!

1 gedachte op “Vandaag de dag 11.07.2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *