Vandaag de dag 11.07.2018 (2)

Ik heb hier eigenlijk niets meer aan toe te voegen!
Het enige wat ik kan zeggen is dat ik zo probeer te leven. Het lukt mij niet altijd, maar hoe ouder ik word…
In elk geval het verwoord mijn overtuiging dat er meerĀ  valt te beleven op de wereld dan presteren en consumeren, en dat wanneer we daarmee niet stoppen we zowel onszelf als de anderen om zeep helpen.
De ware cultuur, zijn niet de schilderijen die aan de muur hangen of de boeken die geschreven worden, de ware cultuur is de mentaliteit van een gemeenschap, en zoals het er tegenwoordig aan toe gaat is het maar pover gesteld met die cultuur.
En alles begint met het onderwijs, waar kinderen nog altijd klaargestoomd worden om de economie te dienen in plaats van tot kritische denkers gevormd te worden, die nu wel eens wat anders willen gaan doen met die wereld.
Het is vandaag 11 juli, en traditioneel de Vlaamse Feestdag. Een veeg tegen eigenlijk dat we nog altijd feestdagen moeten hebben om ons eraan te herinneren dat dingen moeten en kunnen veranderen.
Schaf ze af die feestdagen, en werk aan een mentaliteitsverandering die van ons geciviliseerde mensen maakt, in plaats van verdwaasde, prestatiegerichte consumenten die de wereld op zeep helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *