Vandaag de dag 11.06.2018 (2)

Vroeger zei men mij dat ik voor alles te jong was, nu zegt men mij dat ik voor alles te oud ben. Maar ik heb er mij vroeger niet aan gestoord en dat ga ik nu dus ook niet doen.
Vroeger was men te jong om de waarheid te weten, te jong voor de jongens, te jong om je goesting te doen, te jong om je eigen mening te hebben, en te jong voor alles wat plezant was.
Het enige waarvoor ik niet te jong was, was om te werken, en dat was al van mijn negende. Helpen in het huishouden, helpen in de tuin, zelfs werk dat mijn vader meebracht van de bazen waar hij werkte.
Terwijl de andere kinderen van de buurt aan het ravotten waren, konden wij een centje bij verdienen, en dan niet voor onze spaarpot, maar voor hetgeen kinderen kosten aan hun ouders.
https://www.youtube.com/watch?v=nFpGINFsnyU&feature=youtu.be
Wat wel niet lukte, was dat ik toch van mijn veertiende ging dansen, en dat ik toch met de jongens liep. Mijn ouders gingen wel mee naar het bal, maar veel last had ik er niet van, want op de dansvloer was het donker genoeg, en af en toe moest een mens toch ook eens naar “het toilet”, en dan kon je buiten onder de sterrenhemel wel even doen, wat onder het alziend oog van al wie zich volwassen noemde niet mocht.
Eigenlijk heb ik altijd goed mijn plan getrokken, als iets mij verboden werd. Heb wel veel slaag gekregen, maar uiteindelijk is het mij toch gelukt om hier en daar ferm mijn zin te doen, door wat wel mocht en wat niet mocht, aan elkaar te koppelen.
Zoals naar de avondles gaan, en dan moest ik twee kilometer te voet naar huis langs de Huldenbergse dreef, waar je ’s avonds geen kat meer tegenkwam, behalve dan de jongen waar ik mee afgesproken had, op zijn fiets, of met de motor.
Of ik moest op een woensdagnamiddag materiaal verzamelen voor de les natuurkunde, en dat klusje kon je dan ook koppelen aan een afspraakje met de liefde.
Vindingrijk dat een mens is, als men iets in zijn lijf en kop heeft, en tegen de aard van het beestje, is geen straf opgewassen!
En nu zou ik dus voor van alles en nog wat te oud zijn? Wel, als ik vroeger mijn manieren niet kon houden, toen ik daarvoor nog gestraft kon worden, zal ik het zeker ook nu niet kunnen, want daar is je goesting kunnen doen immers veel te plezant voor!

De Dreef in Overijse nu, met veel minder bos en groen, en veel drukker. Jammer!

Eén gedachte over “Vandaag de dag 11.06.2018 (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *