Vandaag de dag

Ik kan nog altijd naar de moestuin gaan en verse groenten oogsten, maar nu is het bijna gedaan. De rest van het groen is voor de kippen, want die hebben het niet comfortabel met deze natte winter, en die mogen dus best eens verwend worden.
Als het dinsdag wat beter en warmer weer is, zoals beloofd werd in het weerbericht, ga ik één en ander opkuisen in de groentetuin. Mijn nieuwe moestuinplanner en tevens tuinagenda ligt al klaar, en net als verleden jaar zullen we maand na maand de goeie tips van Wim Lybaert proberen af te werken. Er staan nog een paar frambozenstruiken te wachten om te verplanten, en dat mag nu in januari.

Er kan al wel kalk gestrooid worden, al denk ik niet dat de grond teveel last zal gehad hebben van de afgevallen bladeren die de grond verzuren. Misschien wel van de dennennaalden. Met bemesten ga ik nog wat wachten.
Het terras ligt er ook triestig bij, en daar ga ik deze week  wat proberen aan te doen, zodat de eerste voorjaarsbloemen tot hun recht kunnen komen.
En zo stilaan werken we ons naar de lente toe, al kan het in februari nog heel flink winteren, dus niet te overmoedig worden en de jeukende handjes nog wat laten rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *