Vandaag de dag 10.07.2018

Denkt elk nieuw koppel dat niet, dat zij, en alleen zij de enige ware liefde en geliefde gevonden hebben? Wellicht wel, ook al ben je dan voor de zoveelste maal verliefd.
En is juist dat niet het wonderbaarlijkste aan de liefde, dat het lijkt of die telkens en telkens weer heruitgevonden wordt.
Is geen enkele liefde dan dezelfde? En bestaat er dus ook geen recept of handleiding voor? En hoeveel boeken moeten er dan nog geschreven worden over de liefde, en hoeveel film gedraaid, ook hoeveel liedjes gezongen?
De taal van de liefde mag dan wel universeel zijn, maar vermits elk mens uniek is, zal die toch ook wel telkens anders uitgesproken worden.
Daarom juist is het ook zo onzinnig dat mensen niet geloven, dat er verschillende manieren zijn om verliefd te worden en te gaan houden van iemand.
“Ja maar, je hebt die nog nooit gezien, hoe kunde dan weten dat je van elkaar houdt, hoe kunde dan weten dat hij of zij de ware is?”
https://www.youtube.com/watch?v=SQDWayLiOEE&feature=youtu.be
Wel, wij weten dat gewoon, want wij PRATEN met elkaar. Wij weten al meer van elkaar dan van iemand met wie we jaren samengewoond en samengeleefd hebben. Want zegt men niet dat communicatie dé manier is om iemand te leren kennen en te begrijpen? Er zullen heel weinig koppels zoveel met elkaar gepraat hebben voor hun eerste ontmoeting dan mijn lief en ik.
https://www.youtube.com/watch?v=-C-YqmLtVJ4&feature=youtu.be
En niet heel de tijd over koetjes en kalfjes, maar integendeel en vooral over de dingen des levens, de dingen die er toe doen, en met al ons levenservaring er bovenop is dat een hele hoop.
Praten, schrijven, laten lezen, vertellen, uitleggen, denken en bedenken, hardop dromen en wensen… en luisteren naar elkaar. Is dat dan niet de ideale basis voor een goede relatie?
https://www.youtube.com/watch?v=uezNRFqaSUY&feature=youtu.be
U gelooft er niet in? Wij dus wel!
Vandaag binnen drie weken zien we elkaar voor het eerst. Wedden dat het liefde op het eerste zicht is? Maar kennen dat doen we mekaar al veel langer!

Eén gedachte over “Vandaag de dag 10.07.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *