Vandaag de dag 10.05.2018

Zouden ze nog komen dit jaar, de IJsheiligen of worden het Schijnijsheiligen?
11 mei: Sint-Mamertus (of Gangulvus)
12 mei: Sint-Pancratius
13 mei: Sint Servatius
Meestal wordt ook nog Sint-Bonifatius op 14 mei meegerekend. Die ijsheiligen ontlenen hun naam aan het gevaar dat nog kan bestaan op koud voorjaarsweer. Dat in deze periode nog dergelijke koude mogelijk is komt door het feit dat het vasteland in deze periode al flink kan opwarmen, maar de lucht uit de poolstreken blijft nog behoorlijk koud.
Vandaag is het weer in elk geval al veranderd en hebben we zeker een tiental graden minder, het is grijs en op sommige plaatsen heeft het al geregend. En regenen mag het nu wel eens want ik heb al elke dag moeten gieten.
In de moestuin staat nog niet veel dat kwaad kan moest het toch nog vriezen, en voor de fruitbomen bestaat er ook geen gevaar meer, want die zijn al hun bloesems kwijt en die kunnen dus beginnen vruchten dragen.
Maar toch liever niet, want gisteren heb ik weer prachtige foto’s kunnen maken van de rododendrons en azalea’s.David is gisteren naar zijn halve serre gaan kijken op Solheide, en hij heeft mij een paar foto’s doorgestuurd. De huurprijs is 150 euro per jaar, water en elektriciteit inbegrepen, dat is werkelijk veel plezier voor weinig geld. Zaterdag begint hij met de opkuis. Ik leef met hem mee en verheug mij al samen met hem op de vruchten van zijn arbeid. Hij gaat dat goed doen, zoals alles waarmee hij begint!Ik ga seffens de eerste spinazie plukken in mijn moestuin, want door het warme weer begint die al op te schieten. Dat wordt dus smullen van de eerste oogst van 2018, want ik ben dol op de zuivere smaak van verse spinazie, enkel gekruid met een beetje muskaatnoot en een klontje boter. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *