Vandaag de dag 09.07.2018

 

Mijn baljaren! Elk weekend dansen!
Tussen veertien en negentien jaar ging ik haast elk weekend naar het bal. Dansen dus. Meestal in Huldenberg. Er waren twee balzalen: de Varia en de zaal van Viktor Philips, een gewezen wielrenner. En dansen op de muziek van The Starfighters, een orkest, of moet ik nu zeggen, een band, uit Ottenburg.
Ik was wel altijd begeleid door mijn ouders, maar dat kon de pret niet bederven en de passie ook niet, want ik had toen ook al een lief.
Ja, was er inderdaad vroeg bij, maar kon ik het helpen dat ik succes had bij de jongens?!
Ik sloeg dus ook geen dans over, zelfs walsen kon ik, en dat deed ik dan met mijn vader. Walsen, recht en averechts, ik kon het allemaal. En tot in de vroegere uurtjes, meestal lag ik dan rond vier in mijn bed, uitkijkend naar de volgende gelegenheid, en die was soms al na de zaterdag, de zondag. Wat een geluk dat mijn ouders, dat tenminste graag deden, want anders had ik dat nooit gemogen.
Hierboven een paar hits van in die tijd, en hieronder een foto van The Starfighters. Die met zijn snorretje was de zanger. Ze bestaan dus nog, en mij hebben ze in elk geval veel danspret bezorgd.

Naar het schijnt zouden ze nu nog optreden voor senioren, wie of wat dat ook mogen zijn.

4 gedachten over “Vandaag de dag 09.07.2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *