Vandaag de dag 08.05.2018

Dit is hoe mijn moestuin er momenteel uitziet. Ik noem hem mijn tuin van Epicurus, want het is veel meer dan een moestuin, het is een plaats waar ik mij goed voel en “levensecht”.
Het eerste wat ik ’s morgens doe, is het rolluik optrekken in de keuken en naar mijn tuin kijken. En elke dag werk ik hem minstens een uurtje bij. Na een paar jaar hard aanpassen, want het was vroeger gewoon gazon, is dat nu een echt plezier geworden. Het harde werk en de aanleg is achter de rug en nu is het nog enkel zaaien en planten.
Gisteren waren die er nog niet, maar vanmorgen zag ik dus dat de tayberry opeens veel bloemetjes gekregen heeft, dus dat betekent veel bessen. En het betekent ook, dat ik er dus toch goed aangedaan heb van de struik in de herfst te snoeien en wat meststof bij te geven.Een tayberrybes is een kruising tussen een braam en een framboos. Vaster dan een framboos en ook dikker en donkerder.
Straks ga ik nog wat radijzen zaaien, en dit keer voor het eerst met een zaailint. In een bloempot ga ik ook Oost-Indische kers zetten, want die houdt het ongedierte weg van de boontjes, en ik ben dol op verse boontjes.
Zo zie je dus, die tuin van Epicurus heeft zijn naam niet gestolen, we plukken er niet alleen elke nieuwe dag, maar ook al wat lekker is en gezond. Het goede leven dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *