Vandaag de dag 07.05.2018

Herinneren jullie zich nog het programma “Het goeie leven” met Wim Lybaert? Wel één van de deelnemers (Bert was zijn voornaam) aan dat programma was pottenbakker en tuinier, en die ben ik nu weer tegengekomen op de keramiekmarkt in Nismes en ik heb er eventjes mee gepraat en gevraagd of er geen dvd uitgebracht wordt van het tv-programma. Het boek heb ik al, maar Audrey heeft die reeks niet gezien en dat vind ze spijtig. Hopelijk komt er nog een tweede reeks, want het was de beste televisie die ik ooit gezien heb!

Verleden week is David te weten gekomen dat hij op Solheide in Overijse, een halve serre mag bewerken. Woensdag gaat hij ter plaatse kijken en waarschijnlijk toezeggen (hoop ik in stilte!). Dan kan hij de groenten kweken en Audrey de potten bakken, en koken kunnen ze alle twee goed, dus dat wordt daar een paradijs om kindjes in te laten rondlopen.
http://www.overijse.be/content/3434
De Keramiekmarkt was een succes en daarna zijn we nog eventjes naar het Museum van de keramiek in Andenne geweest.
Natuurlijk heb ik in Nismes een paar dingen gekocht om mijn tuin mee op te fleuren, en we hebben er ook lekkere kaas kunnen kopen van een jonge kaasboer, zelfgemaakte dus en nergens anders te vinden!
En niet te vergeten, de landschappen! Eens Charleroi voorbij, wat een wildernis is, krijgen je velden en weiden, en weiden en velden, en daar dan helgele tapijten van koolzaadvelden tussen, waar je zo in wilt duiken.
Ook overal langs de wegen stond de meidoorn in bloei, die ik in Vlaanderen eigenlijk haast niet meer tegenkom, maar daar wordt er elk perceel landbouwgrond mee afgezet.
Dat allemaal samen, en niet te vergeten met een stralende zon en een helderblauwe lucht, heeft mij weer een unieke lentedag doen beleven. Eentje om te archiveren dus!
Goesting is het begin van alles, zegt Wim Lybaert, en dit smaakt allemaal naar meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *