Vandaag de dag 03.08.2018

Het begint af te korten! Nog een kleine zes weken, en het is zover: het huwelijk! Hopelijk is het die dag minder warm, maar tegen 15 september zou dat toch wel moeten lukken want dan krijgen we stilaan l’été indien.

In elk geval ik ontsnap die dag aan de drukte van het jaarlijkse Druivenfestival in Hoeilaart. Niet dat ik er de laatste jaren naartoe geweest ben, want dat is niet meer gebeurd sinds mijn man overleden is. Nog één keer mij op de jaarmarkt gewaagd, maar dat valt sterk tegen alleen, ondanks het feit, of juist door het feit dat iedereen je kent, en je steeds het zelfde verhaal moet doen.
Ik heb jarenlang zelf deelgenomen aan het festival, met mijn verening. Eerst met Hoeilaart Creatief waarvoor ik kantklosdemonstraties gaf, en later met Klavertje4Zelfzorg waarvoor ik een tweedehandsboekenbeurs organiseerde.
Veel zag ik toen echter ook niet van het feestelijk gebeuren buiten, want dat was vrijwilligerswerk binnen in het cultuurcentrum.
En dit jaar is er dus “den trouw” en gaat het weer volledig voorbij aan mij. Gelukkig maar! Want er zal veel “kleurrijk” volk op straat zijn, vermits het de maand daarop verkiezingen zijn. Ze zullen extra hun best doen dit jaar om vriendelijk te zijn en er zullen heel wat handjes gedrukt worden en pintjes betaald.
De rest is ieder jaar hetzelfde, best gezellig, maar de druif aan wie het festival haar naam te danken heeft, die zie je net als mezelf steeds minder en minder…

http://www.druivenfestival.be/fotos/sfeer-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *