Vandaag de dag 02.07.2018

Toen wij pas getrouwd waren, zijn mijn man en ik, samen met mijn ouders, tantes en nonkels, met een autocar naar Lourdes geweest. Niet op bedevaart hoor, al had één van mijn tantes dat wel beloofd als bedankje voor een gunst van hierboven.
Op terugweg naar huis hadden we twee kisten meloenen mee. De ganse car rook ernaar.
Toen ik vanmorgen in de keuken kwam geurde die net zo. Eén rijpe meloen in huis, en je zit in de Provence!
De vakantie is volop begonnen, en meteen ook de solden. Geen van beiden trekken mij echt aan, en zeker niet bij deze temperaturen. Elke dag van de week beloven ze dertig graden! Zit dan maar eens in de file, of in een pashokje.
Ik ben wel zopas naar de oogarts geweest, en de brilglazen moeten lichtjes aangepast worden. Komt misschien door de liefde, want ze zeggen toch dat die blind maakt…
Ik mag ook niet meer zo lange tijd na elkaar achter mijn computerscherm zitten, want je ogen zouden daarvan uitdrogen zegt de oogarts. Maar met druppeltjes moet dat op te lossen zijn.
David heeft ondertussen ook de ventilator teruggevonden, die ik niet vond, zodat ook dat mysterie opgelost is.
Isabelle, de mama van Audrey, heeft gisteren een taart gebakken van de bessen die ik voor haar aan David meegegeven had, en David had er een stuk van bij. Straks eens proeven, maar zal wel verdomde lekker zijn, want zo ziet ze er in elk geval uit!
Geven en nemen, zo zit het leven in mekaar, en van beiden kan je evenveel voldoening hebben.
En de laatste tijd krijg ik zoveel, en kan ik ook zoveel geven! En bovendien zorgt de liefde voor een bron van inspiratie, die alles nog extra waardevol en schoon maakt. En een mens heeft niet eens een nieuwe bril nodig om dat te zien!
https://www.youtube.com/watch?v=aHGe2jx_tzw&feature=youtu.be

2 gedachten over “Vandaag de dag 02.07.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *