Vandaag de dag 02.06.2018 (2)

Mensen evolueren, ook in hun houding tegenover anderen, ook in hun houding tegenover zichzelf. Want wat voor jezelf vandaag onaanvaardbaar lijkt, kan dat in een veranderende situatie plots niet meer zijn.
Drieënveertig jaar gehuwd, en nu al meer dan zeven jaar weduwe, dat doet wat met een mens! Ik ben over een heleboel zaken heel anders gaan denken, of misschien dacht ik al zo, maar durfde en kon ik er niet aan toegeven.
Gisteren kreeg ik onderstaand artikel onder ogen, en daarin herkende ik wel een heleboel dingen van mezelf die vroeger wel eens mij opkwamen, maar waar ik van dacht dat ze niet realistisch waren.
Nu dus wel. Niets is meer evident als je de vrijheid hebt om over alles een eigen mening te hebben en je eigen houding er tegenover helemaal alleen kunt bepalen, want je bent niemand rekenschap verschuldigd.

Langzaamaan verdwijnt “de jeuk van de twijfel”, zoals de dichter het zo mooi beschreef, en krijgt je aarzelende kijk op de dingen een vaste stek in je brein.
Het enige grote verschil met de dame die het artikel schreef, en mezelf is, dat ik wél een goede man had, en wel een langdurige relatie heb volgehouden.
Maar nu ik alleenstaand ben, geloof ik wel dat ik haar begrijp, en zelfs dat ik de enige niet ben die dat doet.
En zoals ze schrijft de brandstapeltijd is voorbij! En inderdaad er is niets mis met haar, en ook niet met iedereen die haar of zijn eigen keuzes maakt in het leven en de liefde.

“Ik heb er bewust voor gekozen om zonder vaste man door het leven te gaan, omdat ze me in de praktijk – na de eerste roze-wolken-periode – vooral voor de voeten lopen en niet echt iets wezenlijks toevoegen. Ik ben zeer gelukkig in mijn eentje. Ik heb geen man nodig om geluk toe te voegen aan mijn leven.
Ik heb er bewust voor gekozen om kinderloos te blijven, omdat ik mijn vrijheid wil behouden en mijn graancirkelwerk wil kunnen blijven doen en de wereld wil kunnen blijven afreizen op zoek naar prachtige culturen en nieuwe avonturen! Hoe moet je dat in godsnaam doen in een maatschappij waarin de kinderen naar school MOETEN, waardoor je als moeder gedwongen wordt thuis te blijven?
Ik kies bewust voor Polyamorie. Ik kies bewust voor meerdere geliefden, relaties, tegelijkertijd. In openheid, respect, eerlijkheid en overvloed.
Ik kies bewust voor geliefden die mij niet aan banden willen leggen. Die van mij houden zoals ik ben en die me niet proberen te veranderen en in een keurslijf proberen te drukken.
Ik kies er bewust voor mijn hart, lichaam en liefde als een onuitputtelijke bron te delen met wie ik maar wil!
Ik kies er bewust voor om mij te omringen met gelijkgestemden, omdat ik daar blij van word. En als er lezers zijn die dit allemaal afkeuren, dan nodig ik hen van harte uit om mijn columns gewoon niet meer te lezen, om mij te ontvrienden op Facebook en om mij de rug toe te keren. De brandstapeltijd is voorbij!”

Het volledige artikel:
https://www.ninefornews.nl/janet-ossebaard-harem-of-huwelijk/

Wedden dat het vooral de mannen zullen zijn die het hier moeilijk mee zullen hebben?!

 

3 gedachten over “Vandaag de dag 02.06.2018 (2)

  1. Ik zal jou nooit ontvrienden, daarvoor bewonder ik jouw liberteit, stoutheid en vrijpostigheid te veel. Hoop dat dit wederzijds is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *