Vandaag de dag 02.05.2018

Leuk toch, dat je oude schoolkameraden, die je nu toevallig tegenkomt op Facebook, nog weten dat jij gedichten schreef. En dat doe ik inderdaad nog altijd. Bovendien staan die oude gedichten van tijdens mijn schooltijd ook op deze website en wel in de bundel “Pogen”.
Op initiatief van mijn leraar Frans, Louis Dewilder werd er ooit een papieren bundel samengesteld en verdeeld onder de belangstellenden. Ikzelf had de bundel niet meer, maar Louis heeft mij een paar jaar voor zijn dood er terug eentje laten bezorgen. Wij zijn trouwens ook altijd contact blijven houden.
Louis Dewilder was trouwens een heel geliefd figuur in Overijse en algemeen gekend als schepen en medeorganisator van de jaarlijkse Druivenfeesten.
Onlangs ben ik eindelijk ook een foto van hem tegen gekomen op Facebook, want ik had enkel de foto van zijn doodsprentje.Links, met de bril is Louis, tijdens een wielerkoers in Overijse, waar Roger De Vlaminck blijkbaar won.
Als schepen van Sport en Cultuur was hij alom aanwezig. Hij heeft mij ook ooit eens vijftig druiventrosjes in kant laten klossen om uit te delen aan de serristen tijdens één van de Druivenfeesten. Ben er bijna een half jaar mee bezig geweest!
Hij was eigenlijk zijn leven lang mijn leraar, want waar hij kon bleef hij mij steunen. Zo heeft hij mij ook aan werk geholpen als hulpboekhouder bij Mariën in Hoeilaart, want winkeljuffrouw vond hij te min voor mij. Het was ook Louis die mij de bijnaam bezorgde “de bezige bij”.
Bedankt Louis, ik denk nog vaak aan jou, aan je vrolijke karakter en je grappige zinspelingen. Waarschijnlijk mede hierdoor dat ik nu nog altijd “poog” te schrijven…

Pogen
‘Pogen’ verscheen op 20 april 1967. Er werden 75 genummerde en getekende exemplaren in omloop gebracht. De publicatie van deze dichtbundel ontstond met de medewerking van de heer J. Bergiers.
Samenstelling: L. Dewilder
Bandontwerp: Jonas Wille

Pogen

Mensen gaan in stoet,
Een lange tocht te voet.
Hoe lang moeten ze nog gaan,
Om in het licht te staan?

Micheline Baetens

2 gedachten over “Vandaag de dag 02.05.2018

  1. Hij is ook jaren lang Sinterklaas geweest bij ons op school . Een warme rechtzinnige man . Ik heb daar ook nog les van gehad

    • Ja, inderdaad! Hij was trouwens ook Sinterklaas in ’t Kasteeltje. Bedankt om mij te doen herinneren, Christine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *