Vandaag de dag 01.07.2018

1 juli 2018!
En op het einde van deze maand D-Day! Maar daar kan en wil ik nog niets over kwijt. Eerst deze maand doorworstelen nog – en hopelijk gaat de tijd voor één keer heel vlug -en dan de grote dag!

En ik heb al een juligedicht gevonden, want het zullen waarschijnlijk ook zwoele nachten worden…

Nacht in juli

De sterren aan de hemel geven toe
dat ik vannacht de juiste stappen doe,
ik heb het bed, de kamer en het huis verlaten
en spoed mij opgeruimd door ingeslapen straten,
ik laat mijn dagdroom die het niet kan laten
nog na te blijven gonzen laat ik praten,
ik hak de straatweg in de pas, ik ben niet moe,
ik ga naar gras en water, naar niets en niemand toe.

J.B.Charles

Gisteren heb ik de ganse dag naar mijn ventilator gezocht. Ik heb die verleden jaar ergens opgeborgen, maar weet bijgot niet meer waar. Die hersenpan van mij is waarschijnlijk ook verhit door de helse zomerzon. Hopelijk schiet het mij weer te binnen waar ik hem gelaten heb, want ik kan hem heel goed gebruiken.
Als ik met het venster open slaap riskeer ik dat één van mijn vier katten weer eens binnen springt met een muis in de bek, en die dan in mijn kamer laat lopen, zodat ik die dan de ganse nacht kan proberen te vangen. Verleden keer verstopte er zich eentje achter het nachtkastje, waardoor ik mijn bed moest hertrekken. Ik heb ze levend gevangen en terug door het raam gegooid, zodat ze met hun vieren er een ganse nacht hebben kunnen achter zoeken.Het beloven dus hete dagen en nachten te worden in juli, en naar het schijnt is dat maar het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *