Reinaert

Na een week revalidatie een update van de papa die samen met de mama hun dappere zoon in alles steunen en bij alles aanwezig zijn:
Reinaert heeft er zijn eerste week revalidatie op zitten op de afdeling kinderneurologie.
Een kinésiste, een ergotherapeut, een logopedist en een diëtiste zijn intensief met hem bezig geweest.
De dokter die alles een beetje coördineert, dr. Rodriguez Mier, is zeer tevreden met de vooruitgang die hij geboekt heeft.
Ik denk dat het nu al veilig is om te zeggen dat Reinaert geen hersenschade heeft opgelopen. Nu de “drugs” volledig uit zijn lichaam zijn is hij terug beginnen praten en denken zoals vroeger. Hier en daar nog wel wat werk aan de uitspraak en articulatie, maar dat komt wel snel goed.
Het opnieuw eten van vaste voeding verliep in het begin wat moeizaam, maar de laatste dagen zien we daar ook een lichte verbetering in. Verminderde eetlust komt vaak voor bij personen die na lange tijd uit intensieve zorgen komen. Ook smaakverlies kan tijdelijke optreden bij mensen die een infectie hebben doorgemaakt. De bacterie kan bijvoorbeeld de slijmvliezen wat aangetast hebben.
Reinaert kan voorlopig nog steeds niet stappen, maar ook daar wordt hard aan gewerkt tijdens kinesitherapie.
Grootste obstakel hierbij is dat Reinaert zijn vertrouwen in de mens wat kwijt is. Hij is snel bang als andere mensen in zijn buurt komen of hem willen aanraken. Hiervoor zal een kinderpsycholoog worden ingeschakeld.
De komende week zal de revalidatie worden voortgezet. Ze gaan misschien tijdelijk zijn linkerbeentje en -voetje (waar de incisie werd gemaakt) in een soort van gipsverband doen om zo toch wat meer stretch in zijn voetje te krijgen. Met dit gips kan hij ook stappen etc.
We hopen dat hij binnen twee à drie weken voldoende gerevalideerd is om naar huis te mogen.
David Joly – 28.10.2022
En dat laatste hoop ik natuurlijk ook, want Reinaert heeft vandaag enkele keren gevraagd wanneer papa eens met hem tot bij oma wilt gaan. Misschien volgende week, want ik heb mijn grote schat al bijna twee maanden niet gezien en niet kunnen knuffelen. Gelukkig zijn er de video’s en foto’s en kan ik ook wat lekkers meegeven met de papa als die eventjes naar huis komt, zodat hij toch wat verwend wordt.
Invoeren

Door jou verzonden

4 gedachten over “Reinaert

 1. Dag Micheline, hoe hard ik ook probeer, het is onmogelijk om te weten wat jij, jullie nu doormaken. Er zijn zaken die gewoon niet te vatten zijn wanneer je het niet zelf doormaakt. Ik weet waarover ik praat, mijn gevoelens na de zelfmoord van mijn geliefde kleinzoon is ook zoiets dat niemand zal kunnen vatten.
  Ik ben zo blij dat dat het met Reinaert de goede kant op gaat, telkens je goed nieuws van hem post voel ik me gelukkig. Ik denk dat al die mensen die met jou meeleven en jouw hun steun betuigen ook een stukje meewerken aan de positieve energie die nodig is om Reinaert weer snel terug in jouw armen te kunnen sluiten.
  Vele dikke knuffels
  Greet

 2. Dat zijn allemaal mooie vooruitzichten, Micheline!
  En inderdaad, de revalidatie heeft zijn nut. Elke dag een beetje vooruitgang.
  Wij blijven meevolgen op je blog tot Reinaert veilig, gezond en wel thuis is.
  Groetjes aan de ganse familie! 😘
  Leen en Filip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *