Niet in de stemming

Vijf jaar geleden, waren het op 25 mei 2014 verkiezingen. Dit jaar zijn er op 26 mei verkiezingen. Veel is er op die vijf jaar niet veranderd of verbeterd. Niets nieuws onder zon, enkel nog allemaal wat ingewikkelder en chaotischer.

Vijf jaar geleden postte ik dit op Facebook naar aanleiding van de GEN-werken die hier al jaren bezig zijn:

NIET IN DE STEMMING

Na de gebeurtenissen en toestanden van de afgelopen dagen, weken, maanden en jaren, in en rond mijn omgeving, ben ik niet in de stemming om op 25 mei 2014 te gaan stemmen, en dat omdat ik niet langer medeplichtig wil zijn aan de wandaden van anderen, waar ik dan ook nog eens slachtoffer van kan worden. Geen enkele partij of politieker kan mij namelijk de garantie bieden dat er geen misbruik gemaakt gaat worden van mijn stem…

Op 20 juni 2014 zouden de spoorwegwerken in de stations Hoeilaart en Groenendaal (voorlopig!) gedaan zijn. Het 3de en 4de spoor liggen er nog wel niet en o.a. de aanplanting van groen op de taluds en geluidsmuren moet ook nog gebeuren. Het groen zou voor oktober 2014 zijn en de sporen pas in 2017. Dus het zal nog een tijdje duren voor er om het half uur een trein stopt in Groenendaal en Hoeilaart, als die dan al stopt, want de NMBS is bezig met treinen af te schaffen. En de treinen die dan nog zullen rijden, zullen dat pas op vier sporen kunnen doen in 2025.

Dan denkt een logisch denkend mens toch, waarom die werken en kosten toch, met alle gevolgen voor de omgeving?!  Aan mij, die men wijsgemaakt heeft dat het voor het milieu was, zegt men nu ‘dat is politiek’. Ja, en met de jaren ben ik meer inzicht gaan krijgen en ik geloof inderdaad dat het politiek is, maar niet voor de mensen, niet voor de kiezers dus.

En daarom ga ik zondag niet stemmen. Ik heb weinig medestanders in dit verhaal en integendeel veel tegenstanders, maar dat geeft niet. Het leven heeft mij immers geleerd dat enkel door goed voor zichzelf te zorgen men de problemen kan aanpakken en in het gunstigste geval ook kan oplossen. Ik kies zondag 25 mei 2014 dus voor mezelf!

Volgende zondag zijn het dus verkiezingen, en wat het openbaar vervoer betreft en meer bepaald wat de NMBS betreft, gebeuren er nog elke dag “rampen”, en is er noch voor de reiziger, noch voor wie in de omgeving van de spoorweg woont veel beterschap in zicht. Er valt nog altijd regelmatig een brief met een foldertje in de bus, dat ons bedankt voor ons geduld…

2025 is ondertussen 2027 geworden, de files op de weg worden elke dag langer en intenser, en het milieu wordt nog steeds niet gespaart. Het enige wat niet gelogen is en waar men woord gehouden heeft, is dat het allemaal politiek is en wel van de hardnekkigste soort.

Ik heb gelukkig wel een jaar geleden een muur gekregen om mij af te schermen en mijn tuin de beschermen tegen al het onkruid van hun achtergelaten werven.


Ze kunnen wel als ze willen, maar dan moet je er wel zelf voor zorgen dat je lang genoeg zaagt en aandringt, en vooral de juiste man op de juiste plaats vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *