My Garden is my Therapie

Voor mijn blog ben ik geabonneerd op een aantal kranten, maar vandaag de dag staat daar meer bullshit en onmenselijke lelijkheid in dan artikels die er toe doen. Soms moet ik echt een paar dagen stoppen met lezen, want een mens wordt er mistroostig van. Je kan dan maar beter de tuin induiken en je handen vuil maken, om die smerigheid uit je geest te krijgen. “My Garden is my Therapie.”

https://radio1.be/dirk-de-wachter-ik-pleit-voor-bongobonnen-om-thuis-de-tuin-te-gaan-zitten?fbclid=IwAR2jDz8kA50J7u4YeMGxs303O4F3YJ0sNnUA6cWteH2Uti7h3Nfrf4Klo_Y

Komend weekend wordt een plantweekend in de moestuin, want het witloof is toegekomen, en morgen brengt David spinazieplantjes vanuit de serres in Overijse. En de winterui mag ook de grond in. Alles mooi op tijd en wat een geluk dat het weer zo goed meevalt. Ik denk dat we een betere herfst gaan krijgen dan de zomer die we gehad hebben, toen alles kapot ging van de hitte.

David komt niet zaterdag, want die zitten voor een verjaardagsfeestje een weekendje in de Ardennen. Dat wordt voorzeker ook genieten, maar ik zal mij alvast niet vervelen, en het weerbericht ziet er uitstekend uit, zowel voor mij als voor hen.

Woensdag blijft het zonnig en zacht. Ook richting weekend blijft het zonnig, al wordt het stilaan ook koeler.
Het blijft woensdag, na het optrekken van het ochtendgrijs in het westen van het land, zacht en zonnig weer, zo bevestigt het KMI. Het is echter niet uitgesloten dat in het westen de bewolking lokaal hardnekkig blijft. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 23 graden in de Gaume, in het uiterste zuiden van het land. De zwakke en veranderlijke wind wordt geleidelijk noordelijk.
Ook de volgende dagen blijft het overwegend droog en zonnig, maar vanaf zaterdag wordt het wel koeler, met maxima tot 15 à 16 graden. Begin volgende week komt er dan maritieme lucht over het land, met grijs en regenachtig weer, verwacht het KMI.

Dus toch nog altijd goed weer, maar we zullen wel in de tuin wat harder moeten werken om het warm te krijgen. Vandaag zal dat alvast geen probleem zijn, want ik ga mijn tien zakken mulch verspreiden en dat is gratis fitness voor beginners!

Na een half uurtje werken en wat “gelameir” met een buurvrouw, zag het er zo uit. Ik ben weer wreed content van mijn eigen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.