De eerste kus

Niemand gaat dit geloven, ik geloofde het bijna zelf niet, maar dit is een foto van de plek waar ik mijn eerste echte kus gekregen heb.

Ik ben de foto toevallig tegengekomen op Google, toen ik op zoek was naar afbeeldingen van vroeger. Dit is nog een vrij recente foto, en ik wist niet dat de weg nog bestond en ben ook verbaast dat die brug er nog altijd is.

De weg is een holleweg, zoals er vroeger zoveel waren, en de brug verbindt de twee delen van het Bisdombos. Dit is de benedenkant van de weg die uitkomt op de Huldenbergse dreef, nu gewoon Dreef genoemd, en de weg loopt nog een dikke kilometer verderop om uit te komen op de Bisdom zoals dat daar vroeger heette, en waarschijnlijk nu nog.

Ik sloeg deze weg vaak in toen ik van school kwam, want heel in het begin is een smal wegeltje dat parallel loopt met de Dreef, maar waar dus geen verkeer is, en op die manier kon ik dus ook door het bos naar huis wandelen, zo’n twee kilometer verderop, tot waar wij destijds woonden en wat de Veeweide noemde en noemt.

David gaat trouwens nu langs daar vaak joggen. Ik geloof dat het die kleine weg de Asselenberg noemt…

Bisdombos kwam dus boven op de Bisdom uit, waar een grote boerderij stond en nog staat, en waar ook een mooi groot huis stond waar rijke mensen in woonden. Mijn grootmoeder zou er trouwens nog bij gediend hebben, heeft men mij ooit verteld, en ze woonde er ook in want mijn grootmoeder was jong wees.

Haar moeder is overleden in het kraambed toen haar zusje geboren werd, en mijn grootvader heeft zich van wanhoop verhangen, omdat hij er alleen voorstond met twee kleine kinderen.

Maar nu nog vertellen over die eerste kus.

Ik was dertien en wandelde samen met zijn zus naar huis, toen er onderweg een drietal fietsende jongens bij ons halt hielden. Ze vertelden dat ze van Brussel waren, en vermits wij van plan waren om langs het boswegje naar huis te wandelen, gingen ze met ons mee.

In die tijd kon dat blijkbaar zonder dat je bang hoefde te zijn dat er iets ergs ging gebeuren met jou. Ik was in elk geval niet bang, en één van die jongens vond ik zelfs heel lief, en die heeft mij dan ook mijn eerste tongzoen mogen geven.

Daarna zijn ze terug op hun fiets gesprongen met de belofte dat ze de volgende dag zouden terugkomen.

Mijn zus, die al wat was doorgelopen, moet redelijk gechoqueerd geweest zijn door mijn gedrag, want ze noemde mij een paar dagen daarna een hoer. Ik weet niet of ze wist wat dat precies was “een hoer”, maar ik heb er mij toen toch niets van aangetrokken.

De volgende dag hebben we wel niemand van die jongens teruggezien, ze zijn niet komen opdagen. Maar dat was eigenlijk wel een beetje te verwachten…

Mijn ouders hebben hier nooit iets van geweten, en mijn zus heeft gelukkig kunnen zwijgen. Maar ik ben die eerste echte zoen mij blijven herinneren, en ik hoor één van die jongens, die toch al wel een stuk ouder waren dan wij, nog altijd zeggen tegen zijn vriend dat hij voorzichtig moest zijn, want dat ik nog jong en onervaren leek.

Mooi toch en lief, net zoals een eerste zoen moet zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *