Mediavervuiling

Komt het nu door de naderende verkiezingen, of komt het door iets anders, of ligt het enkel aan mijn, maar ik heb het gevoel dat we de laatste weken sterk opgefokt worden door de media.
Het ene schandaal na het andere, drama’s, overroepen gebeurtenissen…, lijken te willen aantonen dat de zomer voorgoed voorbij is, en het tijd is om de harde en vaak smerige realiteit op ons los te laten.
Na minder consumeren, zou men nu moeten oproepen tot minder media, en vooral voor minder vervuilende media.


Ik pluis elke dag een viertal kranten uit, op zoek naar interessante artikels voor mijn blog, en die vind ik ook wel, maar dan botst je ondertussen ook wel op allerlei leesvoer waar je maag van keert, zeker nu, een maand voor de verkiezingen.
Het gesproken journaal op tv, volg ik al een viertal maanden niet meer en op zondag naar De Zevende dag kijken, is er ook niet meer bij.
Ik word er nog wel mee geconfronteerd op Facebook, waar dan ook alle persoonlijke commentaren van zowel politici als van burgers (al dan niet met kennis van zaken!) te vinden en te lezen zijn.

Voor mij is het duidelijk, we worden overgemediaseerd, en dat is niet gezond voor ons brein, net zo min als voortdurend te rijkelijk eten goed is voor ons lichaam.

Lees meer po√ęzie, ga buiten spelen, zoek naar zin, blijf zelf nadenken. Ga in je zetel zitten en kijk door het raam naar de bomen en de vogels, in plaats van naar die heksenketel op je televisiescherm. Of zoek naar een goeie film, die nog wat blijft nazinderen en je in vervoering kan brengen, of muziek die je ontroert…

Alles met mate, en zeker niet alles toelaten wat van buitenaf op je toekomt, want ook dat kan giftig zijn voor mens en milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *