Liefdesverdriet

Liefdesverdriet – de 5 fases van liefdesverdriet

Liefdesverdriet – iedereen krijgt er mee te maken. Misschien maar één keer, misschien wat vaker. Ontdek de 5 fases van liefdesverdriet en weet wat je kunt verwachten.

1. Ontkenningsfase
Samen zijn jullie erachter gekomen dat jullie niet zo’n fantastisch koppel zijn als jullie dachten. Als er een einde komt aan je relatie is dit erg vervelend. Degene met wie je altijd alles deelde is ineens weg. Je bent je beste maatje kwijt. Bij veel mensen resulteert dit besef in liefdesverdriet.
In eerste instantie zal je denken en voornamelijk hopen dat het allemaal wel goed komt. Jullie waren toch zo’n fantastisch koppel? De ontkenningsfase is de eerste fase die liefdesverdriet kent. Je bent er bijna helemaal zeker van dat jullie in de toekomst toch weer samen komen.

2. Uit je dak gaan
Na een tijdje ga je inzien dat jullie toch niet samen komen. Je komt dan in de fase waarin je erg boos kan worden. Dit gaat soms gepaard met agressie. In deze liefdesverdriet fase worden de meeste mensen ook erg losbollig, gaan veel stappen en sjansen met anderen. Voornamelijk om hun liefdesverdriet te verwerken en het zelfvertrouwen op te krikken.

3. Tot inkeer komen
Na deze fase kom je snel weer tot jezelf. Zoveel zelfvertrouwen geven die one night stands je echt niet zodra je beseft dat het toch allemaal maar voor één nacht is.
Je kunt je eenzaam voelen. Je krijgt het gevoel alsof niemand je meer wil, je voelt je onaantrekkelijk en alleen. Waarschijnlijk zal je zelfs gaan denken dat je voor altijd een hopeloze single blijft! Deze fase vormt het dieptepunt van je liefdesverdriet.
Maar gelukkig eindigt het verhaal hier niet!

4. Achter de wolken schijnt de zon!
Gelukkig ga je langzamerhand realistisch worden. Dit is de vierde fase van liefdesverdriet. Je gaat merken dat je leven echt niet alleen maar draait om die ene liefde. Je gaat je oude liefde loslaten en je eigen leven leven.
Natuurlijk heb je het nog af en toe moeilijk, maar je beseft dat het goed gaat komen. Veel vrouwen gaan in deze fase zichzelf helemaal opknappen. Ze nemen een nieuw verfje in hun haren, gaan flink shoppen met vriendinnen en besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Mannen gaan veel met vrienden ondernemen en leuke dingen doen. Er komt een frisse wind in het leven.

5. Jezelf en je situatie accepteren
In de laatste fase van liefdesverdriet ga je accepteren dat je liefde met je ex-lover echt helemaal over is. Je gaat inzien dat een leven als single helemaal niet zo slecht is. Het heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Geen vieze haren in het doucheputje, geen gore sokken, doen waar je zelf zin in hebt, lekker stappen en sjansen met mooie andere mensen, noem maar op!
Natuurlijk verwerkt iedereen op zijn eigen manier zijn liefdesverdriet. Soms doorloop je alle fases en soms maar een paar en sla je er eentje over. In ieder geval weten we één ding zeker: het komt allemaal goed!

Liefdesverdriet stap voor stap verwerken
Liefdesverdriet gaat over, uiteindelijk. Alles slijt, aan alles komt een einde. Blijf dicht bij jezelf, geef jezelf de tijd om je liefdesverdriet te verwerken en kijk voorzichtig weer vooruit. Het leven gaat door, en vroeg of laat zul jij weer gelukkig zijn. Echt waar!

Bron: sochicken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *