Liefdadigheid

Liefdadigheid helpt niet.Voor alles wat wezenlijk belangrijk is voor het welzijn van de mens, wordt een beroep gedaan op liefdadigheid: gezondheidszorg, kinderwelzijn, ouderenzorg, armoedebestrijding, wetenschappelijk onderzoek, natuurbescherming, …
En zolang wij hier aan toegeven, zal er gebrek zijn en zullen er nooit voldoende middelen vrijgemaakt worden om de kwaliteit van ons welzijn te verhogen.
Ik ben gestopt met geven omdat ik hieraan niet wil toegeven, want als er genoeg geld is om de mens te vernielen, zal er ook wel genoeg zijn om hem te redden.
Van liefdadigheid wordt dus niemand beter, het is zelfs vernederend omdat het aantoont hoe onbelangrijk de mens, de natuur, onze hele leefwereld eigenlijk is, in tegenstelling tot datgene wat er eigenlijk veel minder toe doet en zelfs schadelijk is.
En het is weer bijna kerstmis…

Wees lief voor elkaar en geef om elkaar, en als het nodig is help dan elkaar, en als iedereen dat doet, zijn al die opgeklopte liefdadigheidsacties voor niets nodig.
Geld en middelen dat moet van de overheid komen, daar betalen we immers belastingen voor, en als die de juiste keuzes maakt waar ze dat willen aan besteden, hoeft niemand nog in de kou te staan.
Want er is overvloed, wees daar maar van overtuigd, er moet enkel duurzamer geïnvesteerd worden en eerder in welzijn dan in welvaart.Liefdadigheid is een doekje voor het bloeden, een pleister op een houten been, en voor sommigen onder ons bezigheidstherapie waar enkel de gever beter van wordt en niet de ontvanger, ook al lijkt het anders.
Voor mij geen warmste week met veel show en sentiment, maar een dagelijks welbevinden voor iedereen, en dat een gans leven lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *