Laat de druiven nu maar rijpen!

Mijn zoon viert Vaderdag!

Sssssttt… Hier rijpt iets mooi, en het zijn niet enkel royal druiven. Het is een “royal” baby, een jongen uitgerekend voor 3 oktober. Hij heeft al een naam, maar die verklappen we lekker nog niet.

Zijn opa Jean-Pierre, mijn papa, zal hij helaas nooit ontmoeten. Via mij zal hij van zijn grootvader wel de liefde voor tuinieren en beweging, alsook de moed tijdens ziekte en tegenslag meekrijgen.

Ik persoonlijk zal mijn zoontje proberen de liefde voor (liefst gezond) smakelijk eten mee te geven. Het nut van een goed boek, maar evengoed van een stevige serie of film. Wijzen op het belang van af en toe je batterijen eens op te laden in de natuur en te praten met de eendjes. Wijzen op het belang van je tijd te nemen, zo vanzelfsprekend maar zo vaak over het hoofd gezien. Van op tijd te realiseren dat een job maar een middel is, geen doel. Dat het geschreven woord ook doeltreffend kan zijn.

Geen al te grote levenslessen, enkel dat geluk in een klein hoekje kan schuilen. De rest moet hij maar zelf uitpluizen en ontdekken. Niet te veel zeuren over de vele kleine en grote gevaren in het leven, enkel het gevaar voor te veel prikkels en de aandachteconomie. Ik laat hem verder via trial and error leren, en welke rol mededogen hierin kan hebben. Dan komt het wel goed. En voor de rest: heel veel zot doen samen met de papa! 

David Joly

Mooie foto, mooie tekst, mooie mama en een trotse papa, die zo te lezen ook een heel goede vader zal zijn. Laat de druiven nu maar rijpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *