Kunst

Wel, ik mocht dat van mevrouw Dubrunfaut, mijn lerares Nederlands.

Mevrouw Dubrunfaut met haar man en kunstenaar Edmond Dubrunfaut, haar kinderen Paul en Carine, en haar kleinkind.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Edmond_Dubrunfaut

Voor de meeste dingen die je graag doet moet je niet studeren, zelfs geen cursus gaan volgen, want alle leerstof en ervaring zit in jezelf. Volg je intuïtie, je gevoel, en je gezond verstand, en vooral weet wat je wil, zonder dat het uit de boekjes en van anderen komt. Zo blijf je jezelf en schep je wat het origineelst is, eigen aan je persoonlijkheid.

Wat anderen ervan vinden is bijzaak, daar hoef je absoluut geen rekening mee te houden. Kleur je buiten de lijntjes en maak je fouten, het is van geen belang.

Imperfectie is wat creativiteit onderscheidt van alles wat kunstmatig tot stand komt. Het boeiendste is het allerindividueelste, datgene wat uniek is.

https://www.facebook.com/groups/628953350782268/

https://www.facebook.com/Edmond-Dubrunfaut-1723318517973710/

En laat ons vooral ook niet te vlug van kunst spreken. Niets en alles is kunst, als het uit je en hart en ziel komt.

Mijn grootvader zijn prachtige dahlia’s elk jaar weer, dat was ook kunst, en mijn moeder die een onzichtbare zoom aan een kleed kon naaien, dat was kunst, mijn leraars op school die in ons geloofden en ons konden motiveren om van onze dromen poëzie te maken, dat was kunst.

Ons hele leven is eigenlijk kunst: levenskunst. De kunst om het schoon en goed te maken, voor onszelf en voor wie ons dierbaar is. En ook een beetje voor de rest van de wereld, en al wie er voor open staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *