Je passie

Je kan je angsten en frustraties niet bezweren, maar je kan ze wel uitschakelen, en ja zelfs overwinnen, zodat ze je leven niet meer verlammen.
Zoek hiervoor een passie om je in uit te leven. Die zal je laten zien tot hoeveel mooie dingen je in staat bent, en geef je dan over aan elke nieuwe ontdekking van je eigen mogelijkheden. In plaats van je angsten te vergroten, vergroot je hierdoor je zelfvertrouwen, waardoor waar je bang voor bent steeds minder en minder bedreigend overkomt.Vraag je af op momenten dat je het moeilijk krijgt in je leven, wat je graag deed als kind, waar je het meeste vreugd uithaalde. En dat kan van alles zijn. Voor mij was het de natuur en schrijven.
Het was ook één van de eerste vragen die de psychiater aan mij stelde, en dus begon ik rond mijn veertigste terug te schrijven, en leerde ik terug vreugde halen uit de natuur rondom mij, al was het dan maar enkel door in mijn tuin te werken. En tegenwoordig is het zo ver gekomen, dat ik het gevoel heb, van niets of niemand anders meer nodig te hebben om vreugde en voldoening aan mijn dagen te beleven.Bluf en stoerdoenerij? Neen, hoor, al besef ik heel goed hoe kwetsbaar ik blijf en hoe vlug alles weer kan veranderen. Maar daar bang voor zijn, en in angst leven, neen dat niet, want dat is zinloos en dom. Mijn beiden handen kussen dat het tegenwoordig zo goed gaat, dat doe ik, en er uit halen wat er uit te halen valt, zonder alles te moeten kunnen en hebben. Het is mooi zo, en laat het ons vooral simpel en rustig houden, dat duurt nog altijd het langst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *