Insecten in de tuin

Bij “gebrek” aan mensen om mij heen, concentreer ik mij dan maar op de dieren in de tuin, en zo heb ik gisteren een libel kunnen spotten, het insect dat het meest tot mijn verbeelding spreekt omdat het zo feeëriek is.

Je ziet ze zelden omdat ze eerder het water opzoeken dan het groen en de bloemen. Vandaar dat men ze ook waterjuffers noemt, wat een heel toepasselijke benaming is, zoals je hieronder zal lezen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Libellen

Ik heb een foto kunnen nemen en wie goed kijkt ziet ze zitten boven de vlierbessen.

Wat ik dit jaar nog niet gezien heb zijn lieveheersbeestjes. Nog niet één, en dat vind ik wel heel ongewoon en onrustwekkend. Hoe zou dat komen?

Mieren zijn er veel en vlinders ook en natuurlijk spinnen in alle vormen en maten, zowel buiten als binnen. Hommels zitten er ook tussen de bloemen, maar bijen en wespen die blijven blijkbaar ook weg dit jaar.

Komt dat allemaal door die klimaatverandering en hittegolven, of zijn er anderen redenen? De mens misschien, want die is tenslotte voor de meeste wantoestanden in de natuur verantwoordelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *