Imagine

“Everything we shut our eyes to, everything we run away from, everything we deny, denigrate, or despise, serves to defeat us in the end.” ― Henry Miller

https://nl.wikipedia.org/wiki/Henry_Miller

Ik heb op alles wat ik vind dat beter kan kritiek, zo ook op de politiek, en meestal mag ik dan ook over alle partijen mijn gedacht zeggen, zonder veel geschreeuw en gescheld, behalve als het over de rooie gaat, je weet wel de sossen, de spa, dan word ik onmiddellijk verweten dat ik asociaal ben, niet weet waarover ik praat, een egoïst, een meeloper, onverschillig ben,… enzovoort.

En ben ik dat, misschien wel, wellicht ook niet? Maar word ik daar nu beter van, ga ik daardoor anders gaan denken, anders gaan leven? Met stellige zekerheid niet, want wie fanatiek in kleurtjes en vakjes denkt, kan nooit betrouwbaar zijn!

Op 26 mei zijn het weer verkiezingen, en mogen we weer keuzes maken. Ik weet al voor wie en wat ik ga kiezen, en het zal ook voor een vrouw zijn. Misschien zijn er geen echte goede keuzes, maar je kan wel kiezen voor de minst slechte, en hopen dat je niet teleurgesteld wordt als er een beleid moet gevoerd worden.

Veel mensen zijn de politiek beu, geloven er niet meer in, zo ook ik bij momenten, en die momenten worden steeds talrijker. Maar vermits politiek invloed heeft op je eigen leven, of je dat nu wilt of niet, kan je maar best op de hoogte blijven en “het spelletje” meespelen, want we zijn nog lang niet aan een wereld toe zoals John Lennon zich die ook wenste. Misschien ooit, misschien nooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *