Iedereen zorgt voor iedereen?

Vroeger was het in de kerk dat men ons blaaskes wijsmaakte en ons de hemel beloofd werd, nu is dat op televisie met o.a. DE WARMSTE WEEK en de slogan IEDEREEN ZORGT VOOR IEDEREEN.

Illustration shows the 2016 edition (the 11th edition) of the Music For Life campaign ‘De Warmste Week’, organized by Flemish VRT radio station Studio Brussels, Sunday 18 December 2016, in Boom. To support various charitable organization, three radio presenters will live outside in a tent at De Schorre in Boom from 18 to 24 December, playing only songs requested by listeners, who pay to hear their favorite songs on the radio.
BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Is niet waar, want ik hoor door mijn verpleegsters en de mensen rondom mij heel andere verhalen vertellen. Wat vroeger misschien normaal was, is dat al lang niet meer. Zorgbehoevend zijn is niet langer een normaal aspect van het leven, maar eerder het grote kwaad, het abnormale, het hoort er niet langer bij.
Iedereen heeft het ontzettend druk, en na al die drukte en stress wil men het vooral plezant houden, zelfs dokters geven hieraan toe.
De tijd voor de patiƫnt is beperkt, want ze zijn met teveel, en alles gebeurt tegenwoordig op afspraak. Ga als zieke ook maar zoveel mogelijk naar de praktijk, en plan vooral wanneer je ziek wilt worden, en maak twee weken op voorhand een afspraak zodat de dokter je kan ontvangen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar die bevestigen dan wel de regel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *