Goede buren

Goede buren zijn ook in de plantenwereld van groot belang. Vele planten helpen elkaar indien je ze voldoende dicht bij elkaar plaatst. Zo blijven frambozen vrij van wormpjes indien je er vergeet-mij-nietjes onder plant. Basilicum houdt uw wortels vrij van wortelvliegen en die wortels beschermen op hun beurt prei en uien tegen de preimot en uienvliegen.

Ik probeer er rekening mee te houden, maar er zijn zoveel andere factoren die een rol spelen voor een mooie oogst, dat afwachten wel altijd de boodschap blijft. Een tuin leert je immers dat je niet alles onder controle kan hebben, en dat o.a. aanvaarding en geduld mooie deugden zijn.

Vandaag is alle onkruid gewied, zowel tussen de bloemen als in de moestuin, maar volgende week zal ik alweer mijn toer kunnen doen, en dat zo tot september denk ik, behalve als het weer heel warm zou worden, zoals verleden zomer, maar dat hopen we niet, want men spreekt nu al van water tekort en beperkt mogen gieten.

In elk geval, er is nog veel schoon op komst, zeker in de bloemenhof, en morgen geven ze regen, dus dat zit goed!De naald van Cleopatra, de bloem (de naald) komt tevoorschijn.De Spirea, of spierstruik, de lievelingsstruik van mijn man begint ook weer aan zijn bloei.De rododendron doet het zoals elk jaar weer goed.Amerikaanse seringen bloeien voor het eerst!Boshyacinten, elk jaar talrijker.En tegen 1 mei zijn de meiklokjes dit jaar zeker open en kunnen ze het Feest van de Arbeid opfleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *