Gele hesjes en klimaatbetogingen

Dat properder gaan leven zal niet veel helpen om in een gezondere en natuurlijkere wereld te kunnen leven. Minder “willen” wél!

En dat heeft niets met groen vandoen, dat is gewoon je levensstijl willen aanpassen, welke politieke overtuiging je ook hebt.

Ik voel mij schuldig als ik mijn kasten uitkuis en zie welke overbodige bullshit, dingen die tot niets dienen, ik gedurende de jaren verzameld heb. Ik schaam mij diep! Maar het verstand komt blijkbaar met de jaren, en wijsheid ook.

Het zal een pak rustiger worden op aarde en in ons hoofd, als we wat minder willen hebben, en wat meer willen zijn.

Een vriend schreef vandaag op Facebook het volgende in verband met de actualiteit en de vele manifestaties:

De actualiteit van gele hesjes en klimaatbetogingen

Ik denk dat het gewoon de onmacht is, we zijn economisch in die stroom gedrongen van wegwerp en afval produceren, hier ligt de fout niet echt bij de massa maar bij de grooteconomie.

We zijn beroofd van de ambachten als melkboeren, bakkers en brouwers die alles rond brachten en ophaalden, van in kannetjes tot herbruikbare flessen en brood zonder verpakking.

Deels door de supermarkten die alles veel goedkoper konden en deels door de luxe en comfort die werd en wordt voorgehouden om steeds meer te consumeren.
Producten worden al decennia lang geproduceerd met een voorgeprogrammeerde bruikbaarheid, speciaal om steeds meer te consumeren, we werden verslaafd aan luxe en comfort en moesten met twee ouders gaan werken om te zorgen dat er alles was wat er volgens de geldende normen nodig was.

Een zeer steeds kleiner wordende groep mensen wordt daarvan steeds rijker van met als ultieme doel de economische almacht en dus de wereldheerschappij voor de nakomelingen.

Die jongeren die vandaag buitenkomen kennen niet echt het verschil tussen milieu en klimaat, want echt objectieve berichtgeving is er niet vlot te vinden, daarvoor moet je al echt diep willen gaan graven en zoeken.

Maar het is makkelijk om groepen tegen mekaar op te zetten, dat is de oudste strategie om makkelijker te kunnen heersen.

WE STAAN GEWOON NIET GENOEG STIL OM DE VALKUILEN TE ZIEN.

Guy Fleurackers

Stilte

Stil
Stiller
Stilst.

Micheline Baetens, 23.06.2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *