Estée

Vandaag is ons Estée acht jaar bij ons. Ze kwamen met zijn drieen, drie tijgerkatjes. Het  had gesneeuwd en het was koud, en men had ze waarschijnlijk hier afgezet. We hebben ze eerst gemakshalve B.H.V. genoemd, omdat men in die tijd volop bezig was met het kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen.
Brussel-Halle-Vilvoorde was een kieskring in België van 1963 tot 2012. Hij strekte zich uit over de bestuurlijke arrondissementen Brussel-Hoofdstad en Halle-Vilvoorde. Sinds de opheffing in 2012 vormt het Brusselse deel een eigen kieskring en hoort het Vlaamse deel bij de kieskring Vlaams-Brabant.
Van onze BHV is alleen Estée bij ons willen blijven, de twee ander katjes hebben andere oorden opgezocht.
Het was trouwens niet de eerste keer dat we pleeggezin werden van katjes die blijkbaar een nieuwe thuis moesten hebben. We hebben er zo een tiental gehad, die hier langs kwamen. Sommigen bleven en anderen verdwenen weer na enkele weken.
Iris is hier ook ooit in de zomer gearriveerd, nog voor dat we Estée hadden, en onze Axel die vorig jaar overleden is, hebben we ook zestien jaar kunnen houden. Bella en Remco die hebben we zelf gekozen, in plaats van zij aan ons.
We hebben wel altijd katten gehad, en één van onze eerste katten die we gewoon Poes noemden, is vierentwintig jaar oud geworden. Ik zou niet zonder katten kunnen, denk ik. We passen blijkbaar ook bij elkaar, anders zouden er waarschijnlijk ook niet zoveel voor dit huis gekozen hebben, denk ik. We lijken ook wel wat op elkaar, van karakter en mentaliteit. We maken nooit ruzie, want ieder kent zijn plaats, en we weten wat we aan elkaar hebben. Betere relaties bestaan er niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *