Een kuise tuin met appeltjes voor de vogeltjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommige namen van planten spreken echt tot mijn verbeelding, en dan wil ik die wel eens in de tuin planten.
Deze struik noemt monnikspeper of kuisheidsstruik. Prachtig toch?! Bovendien lijkt hij door de vorm van het blad een beetje op een wietplantje, en misschien krijg ik hierdoor binnenkort de politie aan de deur, want ik heb negen plantjes besteld.
Het is ook het moment om al aan de winter te denken en daarbij zeker aan eten voor de tuinvogeltjes.De sierappeltjes in de tuin staan zonnig te blozen, en misschien lusten sommige grotere vogels die wel, want eigenlijk zijn ze voor de mens totaal oneetbaar. Wel mooi, nu al de rest uitgebloeid is, en den hof wat kleur kan gebruiken.
We hebben trouwens nog altijd zomerse temperaturen, het is vandaag zo’n 27 graden, dus nog echt warm.En toch zit ik met een verkoudheid, en lijkt het of ik een hond heb ingeslikt, zo “bassen” dat ik doe. Een slechte nacht gehad hierdoor, en nu een hese stem, maar gelukkig moet ik die niet veel gebruiken, en ik hoop dat af en toe een lepeltje honing in de koffie helpt om de kriebel te verzachten. Zou rozenbottelthee daar ook niet goed voor zijn?

Begin oktober komt de tuinman alles snoeien, en daarna zal de rust totaal zijn in de tuin. Iris die geniet er al van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *