Een krantenkop

Vandaag een kop in de krant:

Familie en buren kunnen niet vatten wat jonge moeder van drie bezielde: “Ze had alles om gelukkig te zijn. Ze stráálde ook.

Wat weten wij van de ander? Niets!

Een jonge vrouw doodt haar drie kleine kinderen en probeert daarna zelfmoord te plegen, en iedereen denkt en praat met ongeloof over de feiten.

Ik niet, want die dingen gebeuren, en de afgelopen jaren steeds meer en meer.

Dertig jaar, moeder van drie jonge kindjes waarvan het jongste drie maanden, als beroep verpleegster, pas gebouwd, en waarschijnlijk naar buiten toe het perfect gelukkig gezinnetje. Als je dat op je dertigste al allemaal voor elkaar hebt, en dan verwonderd zijn dat iemand het niet meer aankan?!

Onze maatschappij eist veel van ons, en zelf eisen we soms nog meer van onszelf, dan hetgeen anderen van ons verlangen. Je uiterste best doen om zo goed mogelijk proberen te voldoen aan wat in ons hoofd het perfecte leven is, terwijl we daarvan alsmaar ongelukkiger lijken te worden.

Tot die fatale dag, dat die ene druppel die al volle emmer doet overlopen, en wij maar één uitweg meer zien.

3 zelfdodingen, en 28 suïcidepogingen per dag in Vlaanderen.
https://www.zelfmoord1813.be/feiten-en-cijfers/cijfers-over-suïcide-en-suïcidepogingen

Ik blijf zelfmoord een falen van de maatschappij vinden en onze samenleving lijkt steeds dodelijker te worden, ook al gaat de geestelijke gezondheidszorg er op vooruit, en vinden steeds meer en meer mensen de weg naar een psychiater of psycholoog.

Wat moet er dan nog gebeuren? Anders gaan leven en anders gaan denken. Op mensenmaat! En echt om elkaar geven in plaats van elkaar enkel maar leuk te vinden. Praten met elkaar, luisteren naar elkaar, er zijn voor elkaar, zodat dat spreekwoord van gisteren, dat we van de raven geen brood moeten verwachten, een onwaarheid wordt. En lief zijn voor jezelf!

Ik ga vandaag naar de psychiater, en ik hoop dat het mij helpt om te voorkomen dat die emmer die weer eens goed vol is, niet overloopt.https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180904_03701289?hkey=&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=pmnieuwsbrief&adh_i=dddb289286a3ccee862a43b152eba115&imai=467d9158-b3d2-4ff5-b595-e74744b40d02&M_BT=142392497566

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *