Druivenfeesten Overijse

Deze namiddag naar de Druivenfeesten in Overijse geweest. Eerst de Stationstraat doorlopen met zijn rommelmarkt, en zo naar Den Blank getrokken om de fototentoonstelling te zien, waar ook een foto tussenhangt met Audrey tijdens haar Vrijgezelle dag.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blmva_03680810?pid=7384367

Op de markt dan lekkere karakollen gegeten, want dat was al lang geleden, en ze waren prima klaargemaakt.

Daarna terug naar boven, naar de kerk, en in De Met een cappuccino besteld en familie, oude buren en een kennis van jaren tegengekomen. Op het Justus Lipsius plein was “Vlaanderen zingt” aan de gang, en dus zat ik ook meteen tussen de juiste ambiance.
Die kennis dat is wel een heel ongewoon verhaal, want wij weten niet meer waar en hoe wij elkaar de eerste keer ontmoet hebben.
Zij noemt ook Micheline, is een jaartje jonger, en in de loop van ons leven zijn wij elkaar een drietal maal tegengekomen, en telkens was dat een heel toffe ontmoeting en vrolijk weerzien. Maar hoe we elkaar ooit hebben leren kennen daar zijn we nog altijd niet achter gekomen.
Dit keer hebben we wel telefoonnummers uitgewisseld. We hebben zoveel gemeen, en niet alleen onze voornaam maar ook ongeveer dezelfde levensloop, behalve dat zij nu al jaren gescheiden is en ik dus al een tijdje weduwe. Beiden hebben we één zoon, en beiden zijn we voor een deel opgegroeid bij onze grootmoeder.
We hebben zitten vertellen en schaterlachen met elkaar alsof we de intiemste vriendinnen zijn, elkaar elke dag zien, en geen geheimen hebben voor elkaar.

Het was een heerlijke namiddag, en dus voor herhaling vatbaar. Een dikke dankjewel aan David die voor taxi speelde en ondertussen hier in de tuin de plantjes gesnoeid heeft.
Wat ben ik toch een verwend nest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *