Druivenfeeesten Overijse weleer

Deze week ga ik samen met David in De Bosuil in Jezus-Eik naar een reportage kijken over de Druivenstoet in Overijse van 1957 tot 1970 ongeveer.

Het zou wel eens kunnen dat ik mezelf tegenkom, want ik heb er een paar maal aan mee gedaan. Ik zal in ieder geval heel wat bekende gezichten terugzien, al dan niet nog in leven, en al dan niet op doek of in levende lijve.

Ik herinner mij nog dat ik een paar maal op een praalwagen gezeten heb die getrokken werd door de tractor van boer Verhulst uit de Huldenbergse dreef, en ook dat ik het jaar dat ik mijn Plechtige communie gedaan heb, er in meegelopen heb met mijn communiekleed. Of was dat in een processie? In elk geval dat laatste was dik tegen mijn goesting.

Ook heb ik ooit met mijn kantwerk mogen deelnemen aan de Druivententoonstelling en heb ik toen een vijftigtal druiventrosjes geklost voor de druiventelers.

En natuurlijk ben ik ook veel gaan dansen in de Markthalle en heb er ondermeer een optreden van Miel Cools en Adamo bijgewoond.

Nu is er nog enkel de marktdag waar is soms nog naartoe trek, en dan de gezelligheid van een terrasje opzoek, en een babbelgat als ik vind wel altijd wel iemand om haar gezelschap te houden.

https://www.facebook.com/163425350366412/videos/835547200112067/UzpfSTExODE3NDc4NDg2MzgzNDoyNTUwMjQyNjUxNjU3MDIz/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *