Druiven en jazz in Hoeilaart

Ik vind onze druiven in de Druivenstreek echt niet duur: ik had 3 dikke trossen voor 30 euro, en dit voor een uniek product.

“Deze druiven zijn op een ecologische wijze gekweekt, ze ondergingen geen enkele behandeling met chemische bestrijdingsmiddelen”.

Zonder te vergeten, al het werk dat er ingestoken werd, en dat het ganse jaar door, zuiverder en gezonder kan haast niet!

Een adres: O. Schneider-Michiels, Jezus-Eiksesteenweg 96, 1560 Hoeilaart. 0485357948.

Serristenvrouw Mia Michiels is de dochter van Albert Michiels die de Jazz naar de Druivenstreek bracht:

Albert Michiels (1923-2008) kreeg de titel van erebuger postuum toegekend voor de rol die hij speelde bij Jazz Hoeilaart. Als stichter en bezielier van deze wedstrijd met internationale weerklank, heeft hij Hoeilaart mee op de culturele kaart gezet.

Albert begon accordion te spelen op zijn twaalfde, en later schakelde hij over op piano. Als jonge man bracht hij al zijn vrije tijd door tussen de jazzmuzikanten en –orkesten. Ondanks dat hij nooit zelf jazzmuzikant was, werd jazzmuziek wel de rode draad doorheen zijn leven. Hij kende de grootste namen, Toots Thielemans was een goede vriend en zijn huis hing vol met affches, foto’s, tekeningen en andere jazzparafernalia.

Jazz Hoeilaart was een befaamde wedstrijd voor beginnende jazzgroepen. De leden van de deelnemende jazzgroepen mochten niet ouder zijn dan 30 jaar. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1979 en vond jarenlang plaats In Hoeilaart. Later verhuisde het naar GC De Bosuil in Jezus-Eik, op zoek naar een grotere locatie. De naam bleef wel behouden.

Sinds maart 2015 heeft organisator vzw Muziekmozaïek de wedstrijd geïntegreerd in Leuven Jazz.

Met deze verhuis willen ze de nationale en internationale uitstraling van het festival vergroten en een nieuw publiek aanboren. In de Druivenstreek wordt onder de naam ‘Jazz met Pit verdergegaan met kleinere activiteiten.

Bron: Hoeilaart.be

Albert heeft mij ooit eens de mondharmonica laten zien die hij van Toots Thielemans gekregen had. Net als Toots was hij een heel aimabele man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *