De eerste sneeuw

De eerste sneeuw is vannacht gevallen, en ook al weer weg. Blijkbaar heeft zelfs het weer en de winter zich aangepast aan onze vluchtige en oppervlakkige tijd.

Enkel de commerce draait dezer dagen nog op volle toeren, ondanks dat iedereen klaagt en zeurt over moeilijke financiƫle tijden. Nochtans, het beste van deze eindejaarsdagen is nog altijd gratis, namelijk de gezelligheid van een warme thuis en aangenaam gezelschap.

Op oudejaarsavond komen Audrey en David mij gezelschap houden. Ik heb het menu aangepast aan mijn tijdelijke handicap, en het worden bladerdeegaperitiefhapjes in de oven, fijne frietjes met vol-au-vent en rauwe groentjes, en tot slot en als kers op de taart, vanille ijs met mijn zelfgekweekte en zelf ingemaakte noordkrieken op jenever.

De afwas nemen ze daarna mee naar huis, want zij hebben een afwasmachine, zodat ik daar alvast in het nieuwe jaar geen last van heb. Een rustige eindejaarsavond dus, en hopelijk ook een wat rustiger 2019. Alhoewel, het moet nu ook wel weer niet te saai worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *